PREKO NOĆI SE DOGODIO OBRAT: / Hit klub HNL-a doživio dva ogromna udarca, javnost zaintrigiralo jedno; 'Nema govora o nikakvom raspadu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

'Nisam iznenađen odlaskom trenera Dambrauskasa'

3.1.2021.
22:47
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

HNK Gorica prvi dio sezone odigrao je fantastično i sebi nadjenio predznak hita HNL-a, zauzevši treće mjesto iza Osijeka Nenada Bjelice i prvoplasiranog Dinama, jesenskog prvaka.

Image
DAMBRAUSKAS: /

'Morao sam otići iz Gorice, ali ovu avanturu neću nikada zaboraviti; Ovo nije zbogom'

Image
DAMBRAUSKAS: /

'Morao sam otići iz Gorice, ali ovu avanturu neću nikada zaboraviti; Ovo nije zbogom'

Valdas Dambrauskas preuzeo Ludogorec

I u trenucima kad bi mnogi trebali uživati, kad bi u strukturama kluba trebala vladati mirnoća, sklad, dobar ambijent, klub je "pogodio" iznenadni odlazak Nikoličiusa i Dambrauskasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon tri godine besprijekorne suradnje, okrunjene nizom uspjeha rezultatske i financijske prirode, u subotu je otišao njegov najvažniji suradnik, dopredsjednik i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, a dva dana prije početka zimskih priprema momčad je ostavio i trener Valdas Dambrauskas, koji preuzima bugarski Ludogorec.

Ako se tome pridoda i listopadsko uhićenje gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića, to su već udarci sa svih strana na stabilnost nogometnog projekta, koji je pokupio simpatije kompletne nogometne javnosti", pišu Sportske novosti koje su sa predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom porazgovarali. Šef kluba ne očajava zbog iznenadnog odlaska dvije jako bitne figure u rezultatskom uspjehu do sad goričkog nogometnog kolektiva i tvrdi kako o nikakvom raspadu nema ni riječi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neočekivani scenarij

"Znam da je za sve ovo posve neočekivan scenarij i da je kompletna nogometna javnost u Hrvatskoj izuzetno iznenađena, ali ja i nisam toliko. Pogotovo nisam iznenađen odlaskom trenera Dambrauskasa jer on je ponudu Ludogoreca dobio odmah nakon zadnje utakmice u godini s Hajdukom u Splitu, a ona je bila daleko bolja od onoga što je mogao dobiti u Gorici. Da sublimiram, mi smo platili cijenu toga što smo od malog kluba napravili veliki, ali naš proračun je ostao na razini malog", podvukao je u startu predsjednik Črnko, a Gorica će za Dambrauskasa dobiti i 150.000 eura odštete, otprilike dvostruko više nego je za njega potrošila u 10 mjeseci koliko je bio njezin trener, stoji u tekstu SN-a.

Odlazak sportskog direktora Nikoličiusa mogao bi biti daleko veći udarac za klub jer upravo su njegovi potezi činili razliku u vašu korist. Stoga, hrvatska javnost s pravom se pita zašto je on otišao u Hajduk, u realno slabiji klub, rezultatski gledano?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Očito je Nikoličius procijenio da je Hajduk stepenica više prema tom cilju'

"Odgovor na ovo pitanje mnogo bolje zna Nikoličius sam, a iz mog kuta gledanja on je otišao jer ima ambiciju jednog dana biti sportski direktor u klubu iz liga Petice. Očito je procijenio da je Hajduk stepenica više prema tom cilju, premda nisam siguran da će u Splitu imati sve ovlasti i potpunu kontrolu kakvu je imao u Gorici. No, ono što je bitno naglasiti, mi smo se rastali potpuno prijateljski, nikada u ove tri godine nismo imali ni najmanju razmiricu, imao je ovdje i odlične financijske uvjete. Bilo je to razdoblje koje će se pamtiti samo po najboljim stvarima za sve nas", kazao je Nenad Črnko.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo