PREGAŽEN I PONIŽEN: / Koga će Jose Mourinho okriviti za ovaj debakl?

Image
Foto: AFP

U velikom derbiju 2. kola engleske Premierlige nogometaši Manchester Cityja su na svome Etihadu deklasirali Chelsea s 3:0, nanijevši tako Joseu Mourinhu jedan od najbolnijih poraza u karijeri.

16.8.2015.
19:12
AFP
VOYO logo

Nije stvar samo u izgubljenoj utakmici, niti u tri primljena gola, nego u tome da je Mourinha razvalio Manuel Pellegrini, stručnjak s kojim je Portugalac već godinama u sukobu i kojeg nastoji poniziti u svakoj mogućoj prilici. Sada je Pellegrini dočekao svojih pet minuta i očitao lekciju Mourinhu i njegovoj momčadi koja je prvi udarac unutar okvira gola uputila tek u 70. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je u prošlom kolu kod kuće odigrao samo 2:2 protiv Swanseaja, tako da branitelj naslova nakon dva kola na kontu ima samo jedan bod. Posljednji je put klub sa Stamford Bridgea ostao bez pobjede u uvodna dva kola još u sezoni 1998/99! City je, s druge strane, otvorio Premierligu s dvije pobjede, pa dijeli vrh ljestvice s Leicesterom i Manchester Unitedom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Građani su poveli u 31. minuti kada je Sergio Agüero odlično kombinirao s Yayom Toureom i s desetak metara svladao Asmira Begovića. Argentincu je to 79. gol otkad je došao u Premierligu, a u tom razdoblju nijedan drugi igrač nije bio tako efikasan. Ujedno mu je to deseti pogodak u zadnjih devet prvenstvenih utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otpor Chelseaja domaći su u potpunosti slomili u završnici dvoboja. Najprije je Vincent Kompany u 79. minuti zabio glavom nakon nabacivanja Davida Silve iz kornera, da bi nakon velike pogreške gostujuće obrane priču zaključio Fernandinho u 85. minuti.

Kao kuriozitet izdvojimo da je Mourinho po prvi put u Premierligi (177 utakmica) iz igre izvukao kapetana Johna Terryja kojeg je na poluvremenu zamijenio Kurt Zouma. Fotogaleriju s derbija pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

SPEKTAKL NA ETIHADU: Prvak pregažen u engleskom derbiju

Image

SPEKTAKL NA ETIHADU: Prvak pregažen u engleskom derbiju

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo