VEĆ JE NA PRIPREMAMA

PREDSTAVILO SE DINAMOVO POJAČANJE: Brazilski reprezentativac opisao svoj stil igre i otkrio svoja očekivanja

Marcos Guilherme, posljednje zvučno pojačanje zagrebačkog Dinama, priključen je pripremama momčadi u Turskoj. Brazilski U20 reprezentativac koji je stigao iz Atletico Paranaensea objasnio je navijačima što od njega mogu očekivati.

Za klupsku TV Guilherme je kazao:

‘OVO JE ODLIČNA PRIČA’: U Dinamu ne kriju oduševljenje najnovijim pojačanjem

“Ja sam broj 95. Odabrao sam ga jer je to godina mog rođenja. Oduvijek mi je bio san preseliti u Europu, a onda je Dinamo pokazao interes za mene. Jako sam sretan zbog toga i to je glavni razlog mog dolaska. Kada sam čuo da je Dinamo zainteresiran za mene malo sam istraživao o klubu i Hrvatskoj na internetu. Vidio sam da je Dinamo puno veći klub nego što sam mislio, ali najviše sam se oduševio kada sam stigao u Zagreb. Sviđa mi se kako se ljudi odnose prema meni, kako se u klubu odnose prema meni. Vrlo su profesionalni.”

Nakon što je dodao da mu je ovo ‘ostvarenje sna’ i da je ‘oduvijek htio igrati u Europi’, Guilherme je obećao ‘dati sve od sebe i učiniti sve kako bi Dinamu zahvalio na prilici da nosi ovaj dres’.

O svojoj dosadašnjoj karijeri rekao je sljedeće:

“Započeo sam karijeru vrlo mlad, sa 17 godina. Igrao sam za Atletico Paranaense, odigrao više od 150 profesionalnih utakmica. Igrao sam i za nacionalnu brazilsku momčad U20, na Južnoameričkom prvenstvu i Svjetskom U20 prvenstvu.”

Ovako je opisao svoj stil igre:

“Moj stil igre je brza igra. Brzi napad i brza obrana. I zabijanje golova, naravno. Drago mi je da u klubu ima igrača koji pričaju portugalski, jer ću s njima moći razgovarati na materinjem jeziku. To će mi puno pomoći sada na početku. Naravno, potrudit ću se što prije početi učiti hrvatski jezik i poboljšati svoj engleski kako bih mogao bez probleme komunicirati sa svima.”

“Moja očekivanju su da budemo prvaci. Došao sam u klub koji jest prvak, a to je ono što i ja želim biti”, zaključio je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr