Velika sramota! Umjesto ponosa i slavlja, šok u Bayernu!

Predsjedniku Bayerna Uliju Hoeneβu (61) ozbiljno prijeti mogućnost zatvorske kazne zbog utaje poreza, potvrdili su stručnjaci njemačkom dnevniku Bildu.

25.4.2013.
9:47
VOYO logo

Hoeneβ je pod istragom Njemačkog poreznog ureda jer je navodno na tajni račun u jednoj švicarskoj banci spremio oko 20 milijuna eura od sumnjivih transakcija za koje nije platio porez. Nekadašnji veliki nogometaš je potvrdio informaciju medijima, ali je naglasio kako se u siječnju ove godine sam prijavio poreznicima.

No, unatoč tome, u ožujku je izdan sudski nalog za njegovo uhićenje. Bild piše da su istražitelji došli u Hoeneβov dom i predočili mu nalog, ali predsjednik Bayerna je navodno na licu mjesta prebacio na račun države pet milijuna eura za jamčevinu, pa nije odveden u pritvor. U svakom slučaju, čini se da se Hoeneβu ne piše dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad se čovjek sam prijavi, od njega se traži da predoči sve detalje svojih financija i sve transakcije u razdoblju koje je pod istragom. No, činjenica da je nakon dobrovoljne prijave u siječnju, dva mjeseca kasnije izdan sudski nalog za uhićenje, sugerira da su porezni inspektori došli do zaključka kako nisu predani svi dokumenti. U takvom slučaju više ne vrijede olakotne okolnosti", kazao je bivši šef Njemačkog poreznog ureda Dieter Ondracek.

Istodobno je njemački pravni časopis Juve zaključio kako Hoeneβa vjerojatno čeka zatvor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zakon predviđa zatvorsku kaznu već kad je u pitanju pronevjera od jednog milijuna eura. Hoeneβ bi u najgorem slučaju mogao dobiti deset godina zatvora", stoji u članku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo