PREDSJEDNIK HNS-A ODAO POČAST SUPER-MARIJU: / 'On je istinski velikan, teško je prihvatiti odlazak'

Image
Foto: AFP

Dogogodišnji hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić objavio je da se povlači iz reprezentacije

14.8.2018.
16:02
AFP
VOYO logo

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker odao je priznanje Mariju Mandžukiću za veliki doprinos hrvatskoj reprezentaciji tijekom 11-godišnje karijere u redovima "vatrenih", objavljeno je u utorak na internetskom portalu HNS-a.

"Znam koliko je svakom igraču teško reći zbogom reprezentaciji, kao što je i nama teško prihvatiti svaki odlazak. No, trebamo razumjeti i poštovati takve odluke, posebno uzimajući u obzir fenomenalan uspjeh reprezentacije u Rusiji. Mariju možemo samo skinuti kapu za sve što je dao reprezentaciji u ovih 11 godina, a posebno za doprinos tom povijesnom srebru", izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker i dodao: "Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojom je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju. Sve to čini ga istinskim velikanom hrvatske reprezentacije. U ime nogometne obitelji zahvaljujem mu na svemu što je dao Hrvatskoj i želim sve najbolje u nastavku klupske karijere."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić (32) je drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, za koju je debitirao u studenome 2007. U 11 godina skupio je 89 nastupa i zabio je 33 pogotka. Više golova od njega zabio je samo Davor Šuker (45 pogodaka). U hrvatskom dresu igrao je na Euru 2012., SP 2014., Euru 2016. te na nedavno završenom SP u Rusiji, gdje je sa "vatrenima" osvojio srebro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na SP u Rusiji postigao je tri pogotka, sve u nokaut fazi, a posebno ćemo pamtiti pobjednički gol u produžetku polufinalne utakmice protiv Engleske. I u finalu SP-a je bio strijelac, a sada se pokazalo da mu je to bio posljednji nastup u hrvatskom dresu.

Prije četiri dana od hrvatske reprezentacije se oprostio Vedran Ćorluka (32), koji je skupio 103 nastupa za "vatrene".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo