OBJAVLJEN JE 'RAT'

PREDSJEDNIK FIFA-E NAJAVIO VELIKE SANKCIJE ZA SUPERLIGAŠE: Ovo će jako utjecati na hrvatsku reprezentaciju

Klubovi bi igrali Superligu tijekom tjedna, umjesto Lige prvaka. Plan je bio da se ti klubovi vikendom natječu u svojim nacionalnim prvenstvima, ali, ako zaista dođe do ove zabrane, to će se promijeniti

Osnivanje europske nogometne Superlige goruća je tema u nogometu otkad je u nedjelju navečer objavljeno da će 12 bogatih europskih klubova osnovati zasebnu ligu u kojoj će se natjecati.

U Superligi bi sudjelovali španjolski Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, zatim engleski Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Manchester City i Manchester United, te talijanski Juventus, Milan i Inter.

Na UEFA-inom kongresu govorio je danas predsjednik FIFA-e Gianni Infantino koji je podržao inicijativu predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina koji je najavio kako će zabraniti svim sudionicima Superlige nastupe u svim natjecanjima koje organizira UEFA.

SUPERLIGA GADNO POSVAĐALA DVOJICU NOGOMETNIH VELIKANA: Klopp žestoko napao legendu Uniteda – ‘To bi mu trebalo zabraniti…’

‘Ili su unutra ili su vani’

“Mi se snažno protivimo Superligi i to se neće promijeniti, to je odmicanje od institucija. FIFA podržava UEFA-u. Moj je zadatak zaštititi europski model sporta, klupska natjecanja i reprezentacije. Ako klubovi odluče otići svojim putem, morat će živjeti sa svojim izborom. Ili su unutra ili su vani. Ne mogu biti napola unutra, a napola vani“, rekao je Infantino.

Nagađa se da bi Superliga mogla početi u kolovozu 2022. ili 2023. godine. Klubovi bi igrali Superligu tijekom tjedna, umjesto Lige prvaka. Plan je bio da se ti klubovi vikendom natječu u svojim nacionalnim prvenstvima, ali, ako zaista dođe do ove zabrane, to će se promijeniti. Naravno, odnosi se ova zabrana i na nastupe za reprezentacije,  au tom bi slučaju Hrvatska mogla ostati bez svojih najboljih igrača.

Predsjednik novoosnovane nogometne Superlige, Florentino Perez (74), rekao je u ponedjeljak kasno navečer da se igrači koji će nastupiti u tom natjecanju ne trebaju bojati nikakvih prijetnji iz krovnih organizacija UEFA-e i FIFA-e te da će moći igrati za reprezentacije svojih država.


[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Povratak na Net.hr