CHAPE ZA VJEČNOST

PREDIVNA GESTA POSTAJE STVARNOST: Odluka je već donesena, čeka se samo službena objava!

Nogometni svijet i dalje je u tuzi i šoku nakon zrakoplovne nesreće u kojoj je poginula gotovo cijela momčad brazilskog prvoligaša Chapecoensea.

Zrakoplov kojim je momčad Chapecoensea putovala na prvu utakmicu finala Copa Sudamericane, južnoameričke inačice Europske lige, srušio se u zabačenom planinskom području u Kolumbiji. Poginula je 71 osoba, a šest je preživjelo pad, uključujući trojicu nogometaša.

Čeka se objava

Chapecoense je u finalu trebao igrati protiv kolumbijskog Atletico Nacionala koji se oglasio odmah nakon nesreće i zatražio od Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) da dodijeli naslov brazilskom klubu. U prvom se trenutko to činilo samo kao lijepa gesta, ali moglo bi postati i stvarnost.

Naime, prema pisanju brazilskog Globa, CONMEBOL je pristao okruniti Chapecoense naslovom pobjednika Copa Sudamericane. I neće to biti samo simbolična gesta, već će Chape kao pobjednik natjecanja steći pravo igranja u Copi Libertadores, južnoameričkoj Ligi prvaka, sljedeće sezone.

Globo tvrdi da u CONMEBOL-u zasad ne žele objaviti svoju odluku jer još uvijek traje razdoblje žaljenja, pa smatraju da bi bilo neprikladno iznositi u prvi plan sportska pitanja. Naravno, treba vidjeti i kako riješiti ovaj problem s pravne strane, ali za vjerovati je da će Izvršni odbor CONMEBOL-a promijeniti pravilnik kako bi sve bilo čisto i kako bi Chapecoense i službeno postao osvajač Copa Sudamericane.

Sve o nesreći brazilskih nogometaša pročitajte OVDJE.

Povratak na Net.hr