PRED SUBOTNJI SPEKTAKL: / Uživajte u najljepšim golovima Der Klassikera

Nakon što su reprezentacije odradile još jednu rundu kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Francuskoj, vikend koji je pred nama donosi nam nastavak borbe u najjačim ligama na Starom kontinentu.

3.4.2015.
15:54
VOYO logo

Iako su Bavarci blizu još jednog naslova, a Borussia ove sezone igra očajno, pa se čak u jednom trenutku činilo da bi se mogla grčevito boriti za ostanak, i u takvoj situaciji sudar između ovih klubova budi posebne emocije kod navijača. Po uzoru na španjolski El Clasico, Nijemci su ovaj derbi nazvali Der Klassiker.

Pravi rivalitet između Bayerna i Borussije razvio se u tek u devedesetim godinama prošlog stoljeća kada je počeo i pravi rast Dortmunđana. Prvi val suparništva bio je između 1994. i 1998. kada su Crno-žuti dvaput bili njemački prvaci, a 1997. su se dokopali naslova i u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi je val uslijedio od 2010. godine kada je Jürgen Klopp stvorio sjajnu momčad koja je opet napravila velike probleme Bavarcima, osvojivši Bundesligu 2011. i 2012. godine. U tom su razdoblju Dortmunđani nanijeli Bayernu pet uzastopnih poraza u međusobnim ogledima, što je bio žestok udarac na ponos uvijek favoriziranog kluba iz Münchena. U sezoni 2012/13 ovi su klubovi bili i finalisti Lige prvaka, a pobjeda i naslov su tada završili u rukama Bayerna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj ovosezonskoj prvenstvenoj utakmici Bayern je na svojoj Allianz Areni slavio s 2:1, a i ove će subote biti blagi favorit iako mu neće biti lako u uvijek užarenoj atmosferi Westfalena. A dok čekamo još jedan Der Klassiker, donosimo vam pregled po deset najljepših golova oba ova kluba u njihovim dosadašnjim međusobnim okršajima. Prva mjesta pripadaju Mehmetu Schollu s jedne i Jakubu Blaszczykowskom s druge strane. Uživajte...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo