Vatreni će idućih mjesec dana 'strepiti', na SP ih možda čeka pravi pakao

Nakon što su u uzvratnim utakmicama dokvalifikacija svoje mjesto izborili Hrvatska, Portugal, Grčka i Francuska, poznata je 31 reprezentacija koje će sljedeće ljeto nastupiti na SP-u u Brazilu.

20.11.2013.
16:47
VOYO logo

Posljednja reprezentacija koja tek treba potvrditi svoj plasman na SP je Urugvaj, no sudeći po rezultatu iz prve utakmice to ne bi trebao biti veliki problem. Naime, Urugvajci su slavili sa 5:0 protiv Jordana.

Ako se u uzvratu ne dogodi apsolutna senzacija, ovo će biti jakosne skupine u ždrijebu za SP koji će se održati 6. prosinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najboljih osam reprezentacija po FIFA-inoj ljestvici smještene su u prvu jakosnu skupinu, a to su: Brazil, Španjolska, Njemačka, Argentina, Kolumbija, Belgija, Urugvaj i Švicarska.

Hrvatska i susjedna na BiH smještene su u drugu jakosnu skupinu zajedno s Nizozemskom, Italijom, Engleskom, Portugalom, Grčkom i Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj skupini nalaze se Čile, Obala Bjelokosti, Francuska, Ekvador, Gana, Alžir, Nigerija i Kamerun, dok četvrtu tvore SAD, Meksiko, Kostarika, Honduras, Japan, Iran, Južna Koreja i Australija.

Nije teško zaključiti kako bi Hrvatska na SP-u mogla imati paklenu skupinu, tzv. skupinu smrti, u kojoj bi se Vatrenima pridružili npr. Brazil, Francuska i Meksiko. U ovakvoj skupini bilo bi jako teško očekivati prolaz u drugi krug, no npr. skupina sa Švicarskom, Alžirom i Iranom čini se jako primamljivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da, kombinacija je jako puno i sljedećih ćemo mjesec dana strepiti i bezbroj puta slušati koje su ekipe najopasnije za Vatrene, a koje su one koje bi htjela velika većina. Ono što je najbitnije jest da se Hrvatska plasirala u Brazil i to god dođe na noge našim nogometašima vjerujemo kako Kovačevi dečki mogu ponoviti sjajnu igru kao protiv Islanda. A onda se ne bojimo nikog!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo