POZNATA PLIVAČICA PALA NA DOPINGU: / Skandal trese australsko plivanje

Image
Foto: Profimedia

Shayna Jack pala na dopinškoj kontroli

27.7.2019.
23:00
Profimedia
VOYO logo

Australska plivačica Shayna Jack (20), koja je nekoliko dana prije početka svjetskog prvenstva u Gwangjuu, neočekivano odustala od nastupa u Južnoj Koreji, pala je na dopinškoj kontroli. Jack se povukla iz Južne Koreje 'iz osobnih razloga', međutim sada je otkriveno kako je bilo pozitivna na nedozvoljene stimulanse.

'Nisam svjesno uzela zabranjene supstance'

"Nisam svjesno uzela zabranjene supstance. Plivanje je moja strast od moje desete godine i nikada ne bih namjerno uzela neku zabranjenu tvar," kazala je mlada Australka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada je u tijeku istraga, a moj tim i ja činimo sve što je u našoj moći kako bi saznali kako je ta tvar došla u kontakt s mojim tijelom," dodala je.

Image
Image

(FILES) In this file photo taken on April 6, 2018 Australia's Shayna Jack smiling after the swimming women's 50m freestyle qualifications during the 2018 Gold Coast Commonwealth Games at the Optus Aquatic Centre in the Gold Coast. Australian women's freestyle swimmer Shayna Jack has tested positive for a banned substance, Swimming Australia said on July 27, 2019., Image: 461052340, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, AFP

Australski plivački savez nije želio otkriti o kojoj se supstanci radi, međutim potvrdili su negativan nalaz koji je došao koncem lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leigh Russell poručila kako će Savez nastaviti pružati odgovarajuću potporu Jacku

Izvršna direktorica australske plivačke reprezentacije Leigh Russell poručila je kako će Savez nastaviti pružati odgovarajuću potporu Jacku, ali i zadržati pristup nulte tolerancije prema dopingu.

"Podržavamo pristup nulte tolerancije prema dopingu i snažno podupiremo rigorozan i dosljedan pristup testiranju droga i ovdje i u inozemstvu", kazala je Russell.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shayna Jack je na zadnjem svjetskom prvenstvu u Budimpešti 2017. osvojila četiri medalje, dva srebra i dvije bronce, sve u štafetama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo