KAOS U BEOGRADU

POZNATA IMENA ŠESTORICE SPLIĆANA KOJI SU SUDJELOVALI U TUČNJAVI: Oglasila se i supruga jednog od izgrednika

Nitko od šestorice nije član Torcide, niti je povezan s bilo kojom drugom navijačkom skupinom u Hrvatskoj.

Poznata su imena šestorice hrvatskih državljana koji su sudjelovali u masovnoj tučnjavi tijekom utakmice između Partizana i Crvene zvezde u srijedu u Beogradu. Od ranije je bilo poznato da su u nerede bili uključeni Ante FirićDamir Tovarović, a Jutarnji list piše da su preostala četvorica Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković i Jakov Podrug.

O MAKLJAŽI U BEOGRADU SE OGLASIO I ALEKSANDAR VUČIĆ: ‘To što ste Hrvat ne oslobađa vas odgovornosti za ovakvo ponašanje’

U NEREDIMA SUDJELOVAO POZNATI HRVATSKI BORAC: ‘Došao je na poziv kolega iz beogradskog podzemlja’

SRBI TVRDE DA JE JEDAN SPLITSKI HULIGAN ZBRISAO NAKON PREGLEDA: MVEP demantira: ‘Nije pobjegao, otpušten je iz bolnice’

‘Unajmljeni za sudjelovanje u neredima’

Za vrijeme 156. derbija najvećih srpskih klubova došlo je do brutalne tučnjave između frakcija Partizanovih navijača, a priča je privukla veliku pozornost u cijeloj regiji kad se pokazalo da su u neredima sudjelovali i hrvatski državljani. Kao što smo ranije izvjestili, na Vojno-medicinskoj akademiji u Beogradu liječi se Splićanin Ante Firić (26) koji ima kontuziju glave, nagnječenje mozga i ozljedu šake. Jutarnji navodi da je Tovaroviću dijagnosticirano nagnječenje mozga i lom gornje vilice, dok je Podrug prošao s lakšim ozljedama. Iz hrvatskog Ministarstva vanjskih i europskih poslova navode da su, prema njihovim informacijama, u neredima sudjelovala četvorica hrvatskih državljana od kojih su dvojica zatražila liječničku pomoć.

Također, prema zasad dostupnim informacijama, nitko od šestorice navedenih nije član Torcide, niti je povezan s bilo kojom drugom navijačkom skupinom u Hrvatskoj. Dio srpskih medija nagađa da se radi o plaćenicima koji su unajmljeni za sudjelovanje u neredima, ali nije poznato tko ih je angažirao.

MEĐU UHIĆENIMA NAKON BRUTALNE TUČNJAVE U BEOGRADU I HRVATI: Net.hr doznaje tko je teško ozlijeđeni Splićanin

[VIDEO] GROBARI SE OGLASILI NAKON MAKLJAŽE U BEOGRADU: ‘Napali su nas hrvatski plaćenici i domaći izdajnici’

Supruga tvrdi da je tražila konzularnu pomoć

U međuvremenu se za Sportske novosti oglasila Mia Tovarović, supruga Damira Tovarovića, kako bi  demantirala objavu iz MVPEI-a da “hrvatski državljani nisu zatražili konzularnu pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu”.

“Izričito navodim kako sam kao supruga Damira Tovarovića zatrazila pomoć Veleposlanstva RH i konzulata u Beogradu, u četvrtak u 9 sati ujutro, sa samim početkom njihovog radnog vremena, ali nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Nismo dobili niti podrobnije informacije o zdravstvenom stanju Splićana, a kamoli njihov status u policiji, jesu li privedeni i što im se eventualno stavlja na teret”, stoji, među ostalim, u poruci Mije Tovarović.

 

Povratak na Net.hr