Sprema se nezamislivo: 'To je jedna od najluđih odluka u povijesti sporta!'

17.11.2014.
14:09
VOYO logo

U razgovoru za BBC Bernstein je odluku o dodjeli domaćinstva Svjetskog prvenstva 2022. Kataru nazvao "jednom od najluđih odluka u povijesti sporta".

On je samo jedan od mnogobrojnih nogometnih djelatnika širom svijeta koji su javno istupili protiv sadašnjeg vodstva FIFA-e i njezina predsjednika Seppa Blattera, nakon što su objavljeni rezultati istrage o nepravilnostima u procesu dodjele domaćinstava SP-a 2018. i 2022. kojima bi domaćini trebali biti Rusija i Katar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Engleski nogometni savez ne može sam, ali uz pomoć ostalih članica UEFA-e mogao bi utjecati na FIFA-u. Trebalo bi razmisliti i o bojkotu sljedećeg Svjetskog prvenstva, ako ne budu provedene ozbiljne reforme FIFA-e, uključujući i zahtjev da Blatter odustane od kandidature za peti predsjednički mandat", predstavio je Bernstein svoje revolucionarne stavove.

"Znam da to zvuči drastično, ali godinama se ništa dobroga ne događa, samo idemo od lošeg prema još lošijem. UEFA-u čini 54 zemalja. Tu su Njemačka, Šapnjolska, Italija, Francuska i Nizozemska - sve moćne zemlje. Bez njih se ne može održati ozbiljno Svjetsko prvenstvo. One imaju moć i utjecaj, samo je pitanje žele li to iskoristiti", zaključio je Bernstein.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, ovaj njegov istup došao je nakon izjava predsjednika njemačke Bundeslige Reinharda Rauballa koji je naznačio da bi "UEFA mogla istupiti iz FIFA-e ne bude li cijelo izvješće istražitelja Garcie u slučaju korupcije pri izboru domaćina SP-a dostupno javnosti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo