Pozdrav iz Lisabona: Hoće li se Luka kao sedmi Hrvat upisati u povijest?

U portugalskom Lisabonu večeras ćemo doznati pobjednika nogometne Lige prvaka. Real Madrid jubilarni deseti ili novi prvak Španjolske Atletico prvi put? Gradski rivali od 20.

24.5.2014.
18:10
VOYO logo

Naše oči bit će uprte u glavnog virtuoza kraljevskog kluba, Luku Modrića, koji je u prilici postati sedmi Hrvat koji je osvojio prestižni pehar. A kakvo je ozračje u Lisabonu uoči velikog finala javio nam je Krešimir Čampa sa zagrebačkog Arena Sporta.

"Dobar dan iz oblačnog i prohladnog Lisabona. Ovdje je 18 stupnjeva, već treći dan je takvo jedno čudno vrijeme, vjetrovi s Atlantika, vrlo je hladno. Navečer se temperatura spušta do osam stupnjeva ali to neće ništa promijeniti ono što će se večeras zbivati na Lužu. Atmosfera je izvrsna. Navijači i madridskog Atletica i njihovih gradskih suparnika iz Reala, u ogromnom su broju napunili lisabonsko središte grada. Možda malo iznenađujuće, više je navijača Atletica, u odnosu dvije trećine, naspram jedne trećine, barem je tako bilo na ulicama, a kako će biti na stadionu, to ćemo vidjeti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navijači naravno imaju svoje favorite i prognoze večerašnje utakmice.

//www.youtube.com/embed/k7aXuYSHePg?list=PLaI5lCKwq3IeXuOihSZgeb-MxWq2UVexS

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da su navijači Atletica jedinstveni u prognozama da će oni prvi put u povijesti postati europski prvaci, s druge strane, Realovi navijači uopće ne razmišljaju o ničemu drugome, nego o brojci deset. Oni su zadnji put igrali finale Lige prvaka prije 12 godina, kad su pobijedili Bayer Leverkusen. Imaju devet naslova, najviše od svih europskih momčadi i očekuju taj, jubilarni deseti. S druge strane, zanimljiva je informacija, ako Atletico po prvi put osvoji naslov europskog prvaka, on će postati 23. momčad Starog kontinenta, koja se okitila tim naslovom prvaka Europe, ali ući će u još jedno super ugledno društvo, postat će tek pet momčad u povijesti europskog nogometa, koja je osvojila sva tri europska klupska kup natjecanja. Nekadašnji Kup prvaka, današnju Ligu prvaka, bivši Kup UEFA-a, danas Europsku ligu i ukinuti Kup kupova. To zasad jedino imaju Juventus, Bayern, Ajax i Chelsea".

Jedno je sigurno, izrazitog favorita nema, a svi će se složiti: "U jednoj je utakmici sve moguće".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na jučerašnjem treningu trenirao je nešto smanjenim intenzitetom najopasniji Atleticov napadač Diego Costa, trenirao je i Arda Turan. Simeone je dozvolio da trening prate izvjestitelji diljem Europe pa i svijeta. Ima jako puno novinara iz Azije. I prema onome što se vidjelo, ne vidi se da je Diego Costa nešto posebno ozlijeđen ali to je bilo za publiku prvih 15 do 20 minuta. Što se događalo nakon toga, teško je za reći. Slična situacija je kod Reala, ali oni su uglavnom svi oporavljeni. Sigurno će od prve minute igrati Cristiano Ronaldo i Luka Modrić od prve minute. Nema Xabija Alonsa koji izostaje zbog žutih kartona. Uglavnom, u jednoj utakmici je sve moguće, iako prognozeri daju više izgleda Realu".

//www.youtube.com/embed/EAqhpUt7L-g

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A s posebnom će se pažnjom pratiti finale Lige prvaka u Hrvatskoj.

"Bilo bi lijepo da drugo godinu zaredom imamo klupskog europskog prvaka. Prošle godine smo imali Marija Mandžukića u dresu Bayerna, ove godine bi to mogao dosegnuti i Luka Modrić. Za prijatelje nogometa u Hrvatskoj, a znamo da ima jako puno navijača Reala, bilo bi lijepo da Real osvoji, ako ništa drugo, onda zbog našeg ključnog igrača reprezentacije. Ako Real bude prvi, to će za njihovog trenera Carla Ancelottija peti naslov europskog prvaka. Dva je osvojio kao nogometaš Milana, dva kao trener Milana. Ima priliku uzeti i petu Ligu prvaka u svojoj igračko-trenerskoj karijeri. Neka bude Real zbog Modrića, ako ni zbog čega drugoga", zaključuje Krešimir Čampa u javljanju za Media servis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo