Lovren bi se trebao vratiti u Liverpoolov početni sastav protiv Manchester Cityja

'Osjećam se spremnim za taj ogled i radujem se nastupu.'

FOTO: AFP

Ozljeda koju je Mamadou Sakho pretrpio prije deset dana u utakmici protiv Crystal Palacea u potpunosti otvara vrata udarnom sastavu Liverpoolove momčadi hrvatskom nogometnom reprezentativcu Dejanu Lovrenu.

Upravo je Lovren i bio taj koji je u 50. minuti tog ogleda zamijenio francuskog braniča na travnjaku, a službena internetska stranica kluba s Anfielda piše da bi Hrvat trebao biti i taj koji će profitirati ozljedom suigrača. Trebao bi se Lovren naći u početnoj Liverpoolovoj momčadi za subotnji ogled kod lidera ljestvice Manchester Cityja.

Naporan rad

“Sakho je imao dobar start u sezonu, ali u nogometu se nikada ne zna – do ozljede može doći danas ili sutra. Zato morate biti pripremljeni a ja sam cijelo vrijeme naporno radio i osjećam se spremnim za taj ogled i radujem se nastupu”, kazao je Lovren kojem nedostaju još dvije utakmice do 50. nastupa za Liverpool.

“Prošla je godina za mene bila teška, nisam odradio predsezonu s ostatkom momčadi i sve je bilo u nekakvoj žurbi. U ovu smo svi zajedno bolje krenuli, a za mene je bilo važno što sam se pripremao sa ostatkom momčadi pa se sada osjećam puno opuštenije. Znam koja su očekivanja, bolje poznajem klub i navijače i osjećam ponos što sam ovdje. I želja mi je ostati što dulje i s klubom stići do trofej.”

Mudrost u pripremama

Do kraja kalendarske godine Liverpool će odigrati deset utakmica i Lovren smatra da zna kako ih što bolje iskoristiti.

“Utakmice će se igrati svaka tri dana i zato moramo biti mudri u pripremama. Svjesni smo da tijekom tjedna neće biti toliko prilika za treninge, a nadam se i da će nas ozljede, a imamo mnogo igrača koji trenutačno ne mogu igrati, zaobići. Moramo znati kako se odmoriti i igrati mudro, čuvati loptu. I paziti na tijelo jer slijedi dobra, hladna i duga zima”, zaključio je Lovren.