Izborili promociju

POVRATAK NAKON SEDAM GODINA: Bivši klub Alena Bokšića ponovno je dio elite!

Nakon sedam godina izbivanja nogometaši Middlesbrougha su osigurali povratak u Premier ligu, pridruživši se na taj način Burnleyju koji je još ranije potvrdio promociju u najviši razred engleskog nogometa.

U posljednjem kolu Championshipa Middlesbrough je protiv Brightona, izravnog suparnika za promociju, odigrao 1-1 što mu je bilo dovoljno za potvrdu drugog mjesta. Momčadi Aitora Karanke je, naime, bio dovoljan i bod, dok je Brighton lovio pobjedu.

Brighton u kvalifikacije

Domaćin je poveo u 19. minuti golom Ricarda Stuanija, a izjednačio je Dale Stephens u 55. minuti. Isti je igrač, međutim, samo četiri minute kasnije dobio crveni karton nakon čega Brighton više nije uspio ozbiljnije ugroziti Middlesbrough. Ipak, nije još sve izgubljeno za Brighton koji će Premier ligu pokušati izboriti kroz dodatne kvalifikacije. U polufinalu će igrati protiv Sheffield Wednesdaya, dok drugi par čine Derby County i Hull City.

Middlesbrough nikad nije bio engleski prvak, a nama je zanimljivo da je posljednje dane karijere u ovom klubu proveo bivši hrvatski reprezentativac Alen Bokšić.

Dodajmo da je zasad iz Premier lige ispala Aston Villa, a preostala dva putnika u niži rang traže se između Norwicha, Sunderlanda i Newcastlea.

Povratak na Net.hr