POVIJEST ĆE GA PAMTITI: / Pogledajte zašto su navijači diljem svijeta tužni zbog odlaska ove legende

Image
Foto: AFP, RAUL ARBOLEDA
Image
Foto: AFP, RAUL ARBOLEDA

Nakon 23 godine nogometne karijere legendarni brazilski vratar Rogerio Ceni (42), najpoznatiji kao najbolji strijelac među golmanima, objavio je odlazak u mirovinu.

7.12.2015.
19:22
AFP, RAUL ARBOLEDA
VOYO logo

Suparničku je mrežu zatresao čak 131 put, što iz slobodnih udaraca, što iz jedanaesteraca. Prilično nevjerojatno zvuči podatak da je samo u razdoblju od 2005. do 2007. godine postigao čak 47 golova, što je brojka koje se ne bi posramili ni mnogi napadači.

Cijelu je seniorsku karijeru Ceni proveo u Sao Paulu za koji je odigrao 1256 utakmica, a bio je i u kadru brazilske reprezentacije koja je 2002. po peti put postala svjetski prvak. U bogatoj karijeri Ceni se istaknuo nizom majstorskih poteza, a mi smo izdvojili nekoliko posebno zanimljivih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOŠLO JE VRIJEME ZA KRAJ: /

Nogometna legenda rastužila milijune navijača diljem svijeta

1. Briljantni golovi

Ceni je bio sjajan izvođač slobodnih udaraca. Zabijao je iz svih pozicija i na razne načine, pa i ne čudi da su mu suigrači redovito prepuštali tu dužnost. Mnogi bi veznjaci i napadači od njega mogli učiti kako se prebacuje živi zid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Vrhunske obrane

Svjetsku slavu Ceni je stekao prvenstveno zbog golova, ali ne treba zaboraviti da je bio i odličan golman. Uostalom, kako bi drugačije izborio mjesto u redovima brazilske reprezentacije. Njegove su vratarske kvalitete upoznali brojni slavni nogometaši, a ovdje smo izdvojili Stevena Gerrarda kojem je čudesno obranio slobodni udarac na Svjetskom klupskom prvenstvu 2005.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Driblinzi

Nije samo u prekidima Ceni volio pokazivati svoje nogometne vještine. U legendu su ušli njegovi brojni driblinzi kojima je nerijetko ismijavao suparničke napadače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Pogreške

S obzirom na to koliko je često odlazio u napad, logično je da mu se to povremeno moralo osvetiti. No, to su ipak bile rijetke situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo