POVIJESNO PONAVLJANJE UTAKMICE: / Senegal 'ispravio' lanjsku sudačku sramotu i plasirao se na SP

Image
Foto: AFP

Nogometaši Senegala plasirali su se na Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon što su u Johannesburgu u ponovljenoj utakmici pobijedili Južnoafričku Republiku s 2-0.

10.11.2017.
20:36
AFP
VOYO logo

Senegalci su tako potvrdili prvo mjesto u skupini D koje izravno vodi na SP, a strijelci su bili Diafra Sakha u 12. minuti te Innocent Mkhize koji je u 38. minuti zabio autogol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je bila ponovljena utakmica 2. kola afričkih kvalifikacija, a do novog je dvoboja došlo zbog skandalozne odluke suca u prvom ogledu. Sudac Joseph Lamptey je u dvoboju odigranom u studenom prošle godine u Polokwaneu dosudio jedanaesterac za domaće nakon što je senegalskog stopera Kalidoua Koulibalyja lopta pogodila u – nogu! Južnoafrikanci su iskoristili poklon, zabili s bijele točke i u konačnici pobijedili s 2-1, a zgroženi Senegalci su se žalili. Međunarodna nogometna federacija (FIFA) u rujnu je naredila da se utakmica mora ponoviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Senegal će ovo biti drugi nastup u povijesti na SP-u nakon što je 2002. godine došao do četvrtfinala.

Senegal je ukupno 24. reprezentacija koja je izborila SP i treća afrička nakon Nigerije i Egipta. Rusija je domaćin, a dosad su vizu izborili Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko, Kostarika, Panama, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska i Portugal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo