POTVRĐENE JAKOSNE SKUPINE: / U 'skupini smrti' Lige prvaka mogli bi se nizati spektakli

Image
Foto: AFP

Uzvratnim utakmicama play offa Lige prvaka odigranima u srijedu popunjena su sva mjesta u prestižnom klupskom europskom natjecanju, a ujedno i raspoređeni klubovi po jakosnim skupinama.

23.8.2017.
23:12
AFP
VOYO logo

Prema pravilima Lige prvaka u prvoj jakosnoj skupini su branitelj naslova i sedam prvaka najbolje rangiranih nacionalnih saveza. Kako je branitelj naslova Real Madrid ujedno i prvak Španjolske, mjesto u prvoj jakosnoj skupini dobio je i prvak osmorangiranog nacionalnog saveza iz prošle godine, ukrajinski Šahtar Donjeck.

U preostale tri jakosne skupine klubovi su razvrstani prema Uefinom klupskom koeficijentu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi će biti razvrstani u osam skupina po četiri. Ždrijeb će, kao i prijašnjih godina, biti poludirigiran, jer se klubovi koji su predstavnici istog nacionalnog saveza ne mogu naći u istoj skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz aktualnog prvaka prvu jakosnu skupinu, dakle, čine prvaci Njemačke (Bayern), Engleske (Chelsea), Italije (Juventus), Portugala (Benfica), Francuske (Monaco), Rusije (Spartak) i Ukrajine (Šahtar).

Gotovo jednako spektakularna je i druga jakosna skupina koju čine Barcelona, Atletico Madrid, Sevilla, Manchester United, Manchester City, Porto, Paris Saint-Germain i Borussia Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj se nalaze Napoli, Tottenham, Basel, Olympiakos, Anderlecht, Liverpool, Roma, Besiktas, dok onu četvrtu čine Celtic, CSKA, Sporting, APOEL, Feyenoord, Maribor, Qarabag, RB Leipzig.

U potencijalnim 'skupinama smrti' mogli bi se tako primjerice naći Real Madrid, Paris Saint-Germain, Napoli i Celtic, a ništa manje uzbudljiva ne bi bila niti ona u kojoj su Bayern, Manchester United, Napoli i CSKA, ili pak Juventus, Barcelona, Tottenham, Sporting.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je onih koji se nadaju raspletu nalik ovom - Spartak, Porto, Olympiakos i Qarabag.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo