TUŽNO

POTRESNA ISPOVIJEST BIVŠEG ENGLESKOG REPREZENTATIVCA: ‘Trener me godinama seksualno zlostavljao’

Engleski nogomet potresa je novi pedofilski skandal. Javila su se još dvojica nogometaša koji tvrde da ih je kao djecu seksualno zlostavljao trener.

Nakon što su svoje priče u javnost iznijeli Andy WoodwardSteve Walters, oglasili su se i Paul Stewart i David White. Svi su potvrdili kako ih je zlostavljao osuđeni pedofil Barry Bennell, nekadašnji trener djece u više nogometnih klubova. I dok se White, nekadašnji igrač Manchester Cityja, oglasio kratkim priopćenjem, Stewart je svoje potresno svjedočanstvo ispričao za Daily Mirror.

POTRESNO SVJEDOČANSTVO: Po prvi puta progovorio o horor priči iz djetinjstva i šokirao Englesku

Prijetio da će mu ubiti roditelje

Bivši veznjak Cityja, Tottenhama i Liverpoola i engleski reprezentativac otkrio je kako je bio zlostavljan svakodnevno od svoje 11. do 15. godine. Ispričao je da je sve počelo u trenutku kad se Bennell sprijateljio s njegovim roditeljima i obećao im da će od njihova sina napraviti zvijezdu.

“Jednog dana kad smo se vozili u automobilu počeo me dirati. Bio sam na smrt preplašen, nisam znao što napraviti. Pokušao sam reći roditeljima, ali imao sam samo 11 godina. Sve je preraslo u seksualno zlostavljanje, govorio je da će mi ubiti majku, oca, braću ako kažem samo jednu riječ. A kad imate 11 godina, vjerujete u to”, rekao je 52-godišnji Stewart.

Problemi s alkoholom i drogom

Trener je govorio roditeljima kako njihov sin mora dodatno raditi na određenom segmentu igre kako bi ga odveo od kuće i zlostavljao.

“Mentalni ožiljci su me odveli u probleme s alkoholom i drogom. Uzimao sam kokain kako bih prestao razmišljati o samoubojstvu i boli koje mi je nanijelo zlostavljanje”, dodao je Stewart.

Povratak na Net.hr