POTRES U NJEMAČKOM NOGOMETU, LAHM KRITIRAO IZBORNIKA: / U prepirku se uplele i druge legende Elfa

Image
Foto: AFP, MEHDI FEDOUACH

Zajedno su 2014. bili najzaslužniji za njemačko osvajanje Svjetskog prvenstva, a sada se nalaze na suprotnim stranama

21.7.2018.
20:52
AFP, MEHDI FEDOUACH
VOYO logo

Izbornik Joachim Löw i bivši kapetan Philipp Lahm ljudi su koji se nalaze u epicentru krize koja potresa sve oko njemačke reprezentacije. Elf je u Rusiji prvi put nakon 1938. ispao nakon prvog kruga, ali Löw je svejedno izborio ostanak na klupi.

Problem ambicija

''Današnja generacija je u potpunosti iznikla iz kampova za mlade, u kojima treniraju, igraju i žive, za razliku od starijih koji su i dalje živjeli s obiteljima. Njihove ambicije su jasne: žele postati profesionalci. 15-godišnji igrač iz Bayernova kampa nema nikakav cilj nego što prije potpisati profesionalni ugovor.", piše Lahm pa nastavlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karijera poput one moga dugogodišnjeg suigrača Miroslava Klosea danas nije moguća - završio je školovanje za stolara i igrao amaterski nogomet za Kaiserslaurten, prije nego je postao profesionalac i debitirao za reprezentaciju s 23 godine. Današnji profesionalci su drugačiji. Njima su najvažnija pitanja: kako ću napredovati, što je dobro za moju karijeru, koje okolnosti su najbolje za mene? Gledanje šire slike i stavljanje u službu momčadi polako klize u pozadinu. Ovo ne mora nužno biti problem, ali treba se drugačije pristupiti momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvjeren sam da Löw mora promijeniti svoj stil vođenja momčadi ako želi uspjeti s novom generacijom. To nije znak slabosti, nego razvoja. Mora pokazati da su individualci odgovorni za cijelu momčad. Mora uspostaviti kulturu strožih, jasnijih odluka nego ranije. Uspije li, optimističan sam oko budućnosti naše momčadi.'', zaključuje Lahm.

Löw odgovorio na Lahmove kritike

''Mislim da nije tako, točno znamo kako komunicirati s mlađima igračima i koji stil vođenja nam treba. Odlično smo to radili zadnjih godina i to nas je dovelo do mnogih uspjeha, zbog čega mi ovo nije bilo drago čuti'', rekao je Löw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upleo se i Rummenigge

Na Lahmovu stranu stao je predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge, koji je rekao da je Njemački nogometni savez pun amatera pa ga ''ne čudi loše upravljanje u kriznoj situaciji.'' Predložio je da Lahm postane dopredsjednik Saveza kako bi donio više profesionalizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirao bivši izbornik

Na stranu izbornika stao je bivši reprezentativac Dietmar Hamann, koji je Lahmove izjave nazvao neprimjerenima. Sumnja i da bivši kapetan ima skrivene namjere.

''Mislim da to nije pravi način ako si s nekim uspješno radio 10 godina. Također, smatram da je Löw imao veliku utjecaj na Lahmovu karijeru'', rekao je Hamann, koji je potom odgovorio na pitanje želi li Lahm naslijediti Löwa na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Tajming' ovih izjava daje naslutiti da Lahm cilja nešto, ali ne želim ništa pretpostavljati'', zaključio je Hamann.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo