KAO GROM IZ VEDRA NEBA

POTPUNI ŠOK U ITALIJI: Velikanu europskog i svjetskog nogometa prijeti izbacivanje iz Europe?!

Nogometnom klubu Milanu prijeti izbacivanje iz europskih natjecanja sljedeće sezone!

Objavio je to španjolski dnevnik Marca, prenio i ugledni američki New York Times, kao i Footbal Italia, najavivši tako dramatičan epilog sve glasnije priče o financijskom urušavanju u Milanu.

Krovna organizacija europskg nogometa Uefa od Milana je zatražila dodatne informacije o financijskom stanju u klubu, prije odluke o eventualnom kršenju Financijskog Fair-Playa u što sumnjaju, a Marca sada tvrdi kako delegacija na čelu s direktorom kluba Marcom Fassoneom nije uspjela uvjeriti ljude u Nyonu u stabilno stanje klupskih financija. Pa Rossonerima sad prijeti izbacivanje iz Europe.

No, ako ćemo vjerovati pisanju Marce u klubu niti malo nisu zabrinuti i uvjereni su kako će njihove molbe biti uslišene. Međutim, Marca je ovaj tjedan izvjestila kako će odbiti molbe Milana. New York Times, pak, piše kako će Uefa istražiti poslovanje Sport Investment Luxembourg iza koje stoji upravo Li Yonghong, a klub je na kraju, od strane Silvija Berlusconija, prodan spomenutoj investicijskoj grupaciji za 750 milijuna eura.

“Kineski kupci su do sada ispunili svoje obaveze”, napisao je Berlusconi na Twitteru iako je nedavno izjavio kako je klub u problemima te da će, ako se ne plasira u Ligu prvaka, biti u minusu većem od 100 milijuna eura

Također, spomenute novine iz “Velike jabuke” javlja i kako su iz Uefe prošlog petka poslali pismo Milanu, tražeći tražeći pojašnjenje na nekoliko kontroverznih stavki u dokumentu na 160 stranica koji im je dostavljen.

Uefa je zabrinuta financijske sporove Li Yonghonga, do kojih je došlo u Kini i drugdje, smatra New York Times. Odluka će biti donesena 8. prosinca, a Rossoneri bi se čak mogli suočiti s isključenjem iz europskog natjecanja ako se utvrdi da krše FFP-a.

Kapetan Milana Leonardo Bonucci je nakon poraza od Napolija uputio navijačima apel i molbu da stanu uz klub kad je najteže, danas kada na San Siro stiže bečka Austrija u 5. kolu Europske lige.

“Pozdrav, moji prijatelji. U četvrtak imamo novu važnu utakmicu u Europskoj ligi. Trebamo vašu podršku u ostvarivanju našeg europskog sna, u kojem je Milan uvijek imao svoje mjesto. Čekat ćemo vas na stadionu, Forza Milan”.


Povratak na Net.hr