PRIJATELJSKO OZRAČJE

POTEZ ZA NAKLON DO PODA: Ukrajinci prekrasnom gestom uoči utakmice dirnuli hrvatske navijače

Ukrajinski navijači okupirali su tijekom petka ulice i trgove glavnog hrvatskog grada. Oko 2000 ih je stiglo u Zagreb na večerašnji dvoboj protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Iako su se mnogi pribojavali da bi moglo biti sukoba između ukrajinskih i hrvatskih navijača, izgledno je da od toga, srećom, neće biti ništa. Ukrajinci su došli u miru, štoviše Hrvatsku smatraju prijateljskom zemljom i poručili su putem društvenih mreža kako u Zagrebu ne žele nikakve incidente.

‘NEMA TUČNJAVE, HRVATI SU NAM PRIJATELJI, PROŠLI SU ISTO KAO I MI’: Domovinski rat i zbivanja posljednjih godina u Ukrajini jako su slični

UŽIVO, NET.HR NA MAKSIMIRU: Ako se ovo bude ponavljalo i za vrijeme utakmice, Uefa sasvim sigurno neće imati milosti za HNS

‘Hrvatski dobrovoljci brane Ukrajinu’

“Postoji veliki broj hrvatskih dobrovoljaca koji su došli braniti Ukrajinu, što se mora poštovati. U uzvratnom susretu (9. listopada) učinit ćemo sve da hrvatske navijače lijepo ugostimo”, poručili su udruženi navijači nekoliko ukrajinskih klubova.

“U očekivanju utakmice kvalifikacija reprezentacija Hrvatske i Ukrajine želimo sve koji će se uputiti u Zagreb obavijestiti o dogovoru s navijačima hrvatskih klubova o nenapadanju. Inicijativa je došla s naše strane, a hrvatski navijači su je prihvatili i podržali”, dodali su Ukrajinci.

A da doista tako i misle pokazali su prekrasnom gestom na dan utakmice. Došli su, naime, pod zapadnu tribinu i odali počast BBB-ima koji su poginuli u Domovinskom ratu. Takav je potez, dakako, što je oduševilo navijače Dinama.

 

Povratak na Net.hr