POSTAO VITEZ: / Francuska odlikovala istinsku legendu hrvatskog nogometa

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Velikan hrvatskog nogometa Josip Skoblar večeras će u Marseilleu biti proglašen Vitezom nacionalnog reda za zasluge.

8.4.2016.
15:23
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena dobio je to priznanje od francuskog predsjednika Francoisa Hollandea još u svibnju prošle godine, ali će mu ga večeras, prema njegovoj želji, uručiti gradonačelnik Marseillea Jean Claude Gaudin. Na svečanosti će biti nazočni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker i francuski ministar sporta Patrick Kanner.

Triput najbolji strijelac lige

Skoblar (75) je u Marseilleu najprije igrao u sezoni 1966/67 kao posuđeni igrač Hannovera, a od 1969. je trajno prešao na Velodrome. U sezoni 1970/71 je postigao nevjerojatna 44 pogotka u francuskom prvenstvu, što ga je učinilo najboljim strijelcem u europskim ligama i dobitnikom Zlatne kopačke. Prvi strijelac Le Championnata je bio i u sljedeće dvije sezone, a za Marseille je ukupono postigao 151 pogodak u 174 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izboru France Footballa Skoblar je proglašen drugim najboljim strancem u povijesti francuskog nogometa. Iza njega su ostali legendarni nogometaši poput Juninha, Abedija Pelea, Georgea Weaha... Nakon okončanja igračke karijere u Marseilleu je obavljao dužnosti tehničkog direktora, savjetnika i skauta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo