POSRTAJ HRVATSKE SENZACIJA U ŠPANJOLSKOJ: / Ugledna Marca otkriva zašto su Vatreni tako lako pali

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Vatreni su bili tema, da ne kažemo i senzacija, brojnih uglednih svjetskih medija

10.9.2019.
11:51
Profimedia
VOYO logo

Nakon sjajne predstave u Slovačkoj, veliki optimizam vladao je u taboru hrvatske nogometne reprezentacije uoči gostovanja u Bakuu, međutim suprotno svim očekivanjima susret je završio 1-1 i svjetski doprvaci su ispustili dva važna boda na putu prema Europskom prvenstvu 2020. godine. Kiks Hrvatske bio je prava senzacija u svijetu jer ipak je slabašna momčad Azerbajdžana uspjela skalpirati svjetske doprvake.

Vatreni su tako bili tema, da ne kažemo i senzacija, brojnih uglednih svjetskih medija, pa tako i najtiražnije španjolske sportske tiskovine, Marce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca je svoj članak o kiksu Hrvatske naslovila s "Azerbajdžan pokvario slavlje golgeteru Modriću", dakako u fokusu im je Luka Modrić jer ipak je igrao na 34. rođendan i zabio gol, a i "njihov" je, igra u Real Madridu. Pa kažu ovako. "Plan Hrvatske bio je jasan od samog početka. Krenuti silovito u napad u udariti po golu. Pristup se isplatio u početku jer odmah je iznuđen kazneni udarac, koji je realizirao Modrić i dao si najbolji poklon za rođendan. Hrvatska je do kraja poluvremena nastavila u istom ritmu, ali je vratar branio čudesa", piše Marca.

Image
Image

Luka Stanzl/PIXSELL

No, kao što smo imali prilike vidjeti, Hrvatska je u nastavku stala, a to su zamjetili i novinari Marce. "U nastavku se Hrvatska opustila", pišu Španjolci i potom ističu podcjenjivanje kao veliki problem na koji su se kasnije i opekli. "Azerbajdžan zovu zemljom vatre, a Hrvatska umjesto da poštuje vatru, onda se s vatrom igrala. Azeri su uspjeli napraviti igru kaotičnom, izbacili su Hrvate iz ritma prekršajima i dugim loptama, a ulazak Khalizadea uslijedio je preokret. Azerbajdžanac kao da je postao Messi i izveo je sjajnu akciju kojom je izbacio trojicu igrača i potom zabio", kažu Španjolci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upotrebljavaju dalje metaforu... "Hrvatska se opekla i nije mogla naći crijevo kojim bi ugasila vatru. S druge strane, Azeri su trebali dodati samo malo drva na vatru kako bi ostvarili i herojski trijumf. Ali to nisu uspjeli. Međutim, njima prvi bod u grupi ima okus pobjede. Hrvatska, s druge strane, čeka dvoboj s Mađarskom koji joj je nakon ovog kiksa postaje odlučujući", završili su tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo