POPUT VINA: / Ibrahimović danas slavi 35. rođendan, a brojkama potvrđuje da je bolji što je stariji

Image

Ljetno pojačanje Manchester Uniteda i prvi izbor engleskog nogometnog velikana na mjestu središnjeg napadača Zlatan Ibrahimović u ponedjeljak je u slavljeničkom raspoloženju.

3.10.2016.
9:12
VOYO logo

Nakon utakmice odigrane protiv Stoke Cityja u nedjelju, a propustio je u njoj Ibrahimović upisati se sedmi put među Unitedove strijelce u ovoj sezoni, slavljenik je izjavio:

"Što sam stariji, to sam bolji. Ne osjećam se kao da zaostajem, baš suprotno. I dalje mislim da, iako starim, napredujem."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sky Sports je njegovu izjavu odlučio provesti kroz statistiku koja kaže sljedeće:

Najviše pogodaka u trećem desetljeću života Ibrahimović je u jednoj sezoni postigao za milanski Inter. Bilo je to 2008/09 kada mu je za 29 golova trebalo 47 utakmica. U godini u kojoj je napunio 30 po prvi je put u karijeri sezonu završio s više od trideset postignutih golova. Točnije, u 44 utakmice zabio ih je 35 i odtad kao da ne može usporiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četiri godine provedene u Paris Saint-Germainu niti jednom nije sezonu završio s manje od 30 golova na kontu, a da budemo do kraja precizni, u 180 susreta za francusku momčad suparnicima je utrpao nevjerojatnih 156 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi su spremni brojku omalovažiti, posebice u usporedbi francuskog i engleskog prvenstva, no i u njemu je Ibrahimović krenuo sjajno. Zabio je u debiju protiv Bournemoutha, dvaput na Old Traffordu u mrežu Southamptona, a četvrti je postigao u gradskom derbiju protiv Cityja. Tome treba pridodati i odlučujući pogodak u Community Shieldu prvaku Leicester Cityju, kao i onaj Zorji u utakmici Europske lige. Sve to Ibrahimovića i dalje čini opasnom prijetnjom pred suparničkim golom, ali ne treba zaboraviti niti da su čovjeku drage asistencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo u prošloj sezoni upisao je svoj rekord karijere suigračima dodavši loptu za pogodak trinaest puta. S prosjekom od asistencije u nešto više od svake dvije utakmice, uz spomenut broj pogodaka, jasno je o kakvom je igraču riječ.

Osim toga, nastavlja se u tekstu, što je stariji, to je aktivniji u igri. On ne čeka loptu u suparničkom šesnaestercu već je aktivan u polju o čemu svjedoči podatak da je tri sezone sa najviše dodavanja u igri imao nakon 30. rođendana, a rekordna mu je bila prošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova spremnost za igru proizlazi iz dodatnog rada s dvojcem kojeg je doveo u United da individualno poradi na fizičkoj spremi pa onda i možda manje čudi što je tri od pet sezona s najvećim brojem utakmica odigrao u četvrtom desetljeću života. U prošloj sezoni odigrao je 51 dvoboj i time postavio osobni rekord, a u ovoj ga menadžer momčadi Jose Mourinho niti jednom nije propustio koristiti.

A koliko je pri svemu tome uspješan dovoljno će reći i ovaj popis osvojenih trofeja i pozicija njegovih momčadi na kraju sezone:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo