ZIDANE, ENRIQUE, SIMEONE...

POPIS NAJBOLJIH TRENERA NA SVIJETU: Jeste li znali da je Mamić bolji trener od Bilića? Ovo lista dokazuje baš to

Realov Zinedine Zidane najbolji je trener na svijetu, a čelnu poziciju, javlja clubworldranking.com, drži ispred bivšeg Barceloninog trenera Luisa Enriquea, odnosno Atleticovog stručnjaka Diega Simeonea.

Način na koji se lista slaže, potom i objavljuje svakog ponedjeljka je sljedeći – u obzir se uzimaju svi rezultati unazad 52 tjedna, a dok se ne pretvore u same bodove u obzir se uzima više parametara koji na to utječu. Oni osvojeni proteklog tjedna dodaju se ukupnom zbroju, a od njega oduzimaju oni stari točno godinu dana.

Na taj se način lista s imenima trenera svakog tjedna osvježava i na njoj treneri pomiču. Temeljem toga ovog tjedna Top 10 zaključuje Jose Mourinho (Manchester United) koji gleda u leđa, primjerice, Carlu Ancelottiju (Bayern) ili pak Massimilianu Allegri (Juventus).

Popis obuhvaća i hrvatske trenere među kojima najbolje kotira Eintrachtov Niko Kovač, na ukupno 80. mjestu liste. Iznenađujuće ili ne, u krugu sunarodnjaka najbolje ga prati Zoran Mamić (Al Ain) na 153. ispred Slavena Bilića (West Ham) koji zauzima 184. mjesto popisa i treće u konkurenciji Hrvata.

Povratak na Net.hr