POLITIKA POBIJEDILA SPORT: / Zvijezda Borussije ne može igrati jer joj prijeti uhićenje!

Image
Foto: AFP, CHRISTOF STACHE

Nogometaš Borussije Dortmund Henrih Mhitarjan propustit će gostovanje svoje momčadi kod azerbajdžanske Qabale u Europskoj ligi iz straha da bi mogao biti uhićen.

21.10.2015.
9:34
AFP, CHRISTOF STACHE
VOYO logo

Vijest s pomalo nevjerojatnim prizvukom potvrdila je u utorak navečer Borussia koja će tako u Bakuu biti lišena pomoći svoga ponajboljeg igrača. Mhitarjan kao Armenac nije dobrodošao u Azerbajdžan jer je u više navrata posjetio okupiranu regiju Nagorno-Karabah.

Sukob oko Nagorno-Karabaha

Armenija i Azerbajdžan su već godinama u napetim odnosima zbog spomenutog teritorija. Nagorno-Karabah je pod kontrolom armenske vojske i lokalnog armenskog stanovništva još od 1994. godine kada je primirjem okončan šestogodišnji rat. Međunarodna zajednica, međutim, i dalje prepoznaje regiju kao dio Azerbajdžana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji su ikada bez dozvole azerbajdžanskih vlasti posjetili Nagorno-Karabah sada su nepoželjni u toj državi, pa tako i Mhitarjan koji je posljednji put u odmetnutoj regiji bio 2012. u sklopu humanitarne akcije. Bivši veznjak Šahtara se stoga boji da bi mogao biti uhićen ako se pojavi u Bakuu, pa je klub odlučio da ga neće voditi na predstojeće gostovanje.

Mhitarjan je ove sezone u sjajnoj formi. U 16 nastupa u u momčadi Thomasa Tuchela postigao je deset pogodaka i upisao osam asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo