NAKON INCIDENTA U RIJECI

POLICIJA SUZAVCEM NA RUJEVICI PRSKALA I DJECU? Otac devetogodišnjaka ispričao svoju stranu priče

Subotnja utakmica na Rujevici, otvarajuća u obrani naslova za hrvatskog nogometnog prvaka Rijeku, ostat će zapisana i kao ona koju je obilježio sukob interventnih snaga s navijačima kluba.

Nemilim scenama svjedočit se moglo nedugo nakon završetka utakmice u kojoj je domaćin rezultatom 2-0 otvorio domaću sezonu protiv sastava Slaven Belupa. Iz Policijske uprave Primorsko-goranske u nedjelju je stiglo obrazloženje prema kojem je ‘na kraju javnog okupljanja došlo do narušavanja javnog reda i mira oko 22.51 sati na način da je više navijača HNK Rijeka napalo zaštitara angažiranog na osiguranju javnog skupa koji je intervenirao zbog penjanja navijača na zaštitnu ogradu, a potom i na policijske službenike Interventne jedinice policije Rijeka koji su intervenirali na zahtjev zaštitara.’

INCIDENT NAKON RIJEKINA SLAVLJA: Pendreci i suzavac na Rujevici, policija tvrdi da su je navijači napali

Drugu stranu priče donosi Novi list, preciznije, kako se navodi, ‘Goran Vasić, jedan od pripadnika starije Armadine garde, koji je na istočnoj tribini stadiona na Rujevici bio u društvu devetogodišnjeg sina Ivana’ i koji je, piše dalje izvor, bio ‘jedan od onih najmlađih navijača koji su imali prilike osjetiti kakav učinak ima sprej’.

“Interventna policija apsolutno nije trebala ući na tribinu, definitivno za to nije bilo razloga. Bio sam šokiran i još uvijek sam šokiran. Čemu tolika količina represije? Gužva je nastala u sekundi. Netko od redara je počupao jedno dijete, možda staro deset, jedanaest godina, i tu su nastali problemi. Odmah sam osjetio suzavac, pogledao maloga, ali je prava sreća da se odmah snašao i šuškavac navukao preko usta. Reagirali smo u sekundi i odmah otišli, ali poslije su nam dečki pričali da je bilo onih koji su, na žalost, puno gore prošli”, izjavio je među ostalim Vasić uz dodatak:

“Rujevica je napravljena po najnovijim standardima, sve odlično funkcionira, ne pale se baklje, kamere sve snimaju. Pa čemu onda ta represija kada policija jednim pregledom snimke može vidjeti tko je na ogradi i tko je što radio. Napokon su na Rujevicu počele dolaziti obitelji, roditelji s djecom, napokon se odgajaju nove generacije navijača. Zar su baš ti najmlađi morali dobiti suzavcem?”

Povratak na Net.hr