POLICIJA NA NOGAMA: / Okršaj Hrvatske i Turske za Francuze je utakmica visokog rizika

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl
11.6.2016.
13:26
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

U prvom kolu D skupine Europskog prvenstva u Francuskoj u nedjelju će se na pariškom Parku prinčeva (15 sati) sudariti hrvatski i turski nogometaši. Francuska je policija na posebnom oprezu uoči tog dvoboja.

Suradnja francuske i hrvatske policije

"Francuska policija je donijela procjenu da je to rizična utakmica," izjavio je za Hinu Dubravko Perec, MUP-ov voditelj Odjela za sprečavanje nereda na sportskim natjecanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perec je doputovao u Francusku kao dio hrvatskog tima od osam policijskih službenika specijaliziranih za rad na sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Policijski će službenici poslove obavljati isključivo u suradnji s francuskim kolegama, šestorica kao dio mobilnih timova u gradovima odigravanja utakmica prvog kruga natjecanja, Parizu, Saint-Etienneu i Bordeauxu, odnosno i drugim gradovima u slučaju daljnjeg plasmana hrvatske nogometne reprezentacije, dok će dvojica poslove obavljati u odorama hrvatske policije, ali bez naoružanja, kao časnici za vezu u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši policajci će se nalaziti na lokacijama u dogovoru s francuskom policijom, a to su obično stadioni, fan-zone i mjesta gdje se okupljanju navijači," dodao je Perec.

Popis od 326 imena

Prije nekoliko je dana MUP poslalo francuskoj policiji popis od 326 imena navijača iz Hrvatske koji predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje nereda na Euru. Na popisu su svi kojima su izrečene mjere zabrane dolaska na utakmice, te oni koji su od ranije na tzv. policijskoj ‘listi huligana’. No, nitko od njih nema zabranu odlaska ni na jednu utakmicu Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MUP JE POSLAO POPIS: /

Francuzi dobili imena 326 potencijalno opasnih hrvatskih navijača!

Image
MUP JE POSLAO POPIS: /

Francuzi dobili imena 326 potencijalno opasnih hrvatskih navijača!

Hrvatskim navijačima će za vrijeme Eura biti na raspolaganju Veleposlanstvo za navijače u organizaciji KN Uvijek vjerni, kao i posebni vodiči Veleposlanstva RH u Francuskoj. U suradnji Kluba navijača Uvijek vjerni te UEFA-e i FSE, organiziran je Fans Embassy Croatia koji će biti službeno mjesto okupljanja svih hrvatskih navijača prije utakmica hrvatske reprezentacije. Navijačko veleposlanstvo otvara se dan prije utakmice te je dostupno u gradovima domaćina na dan same utakmice, kao i dan kasnije. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske otvorilo je ured i dežurni telefon za hrvatske navijače koji se nađu u nevolji. Broj dežurnog telefona je 0033671486703. Također, MVP RH će otvoriti svoje urede u Saint Etienneu i Bordeauxu u kojima naša reprezentacija igra protiv Češke i Španjolske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo