PRVE REAKCIJE

POKISLI DINAMOVCI: ‘Ako smo pobijedili Arsenal, teško mi je priznati da je Sevilla toliko bolja’

Veliko je razočaranje vladalo u Dinamovoj svlačionici nakon teškog poraza od Seville (0-4) u četvrtom kolu Lige prvaka.

Zagrepčani su se solidno držali prvih pola sata, ali onda su primili prvi gol, a kad je Stojanović u finišu prvog poluvremena dobio drugi žuti karton, povratka više nije bilo. Dinamo je tako i dalje bez boda, ali i bez postignutog pogotka u Ligi prvaka.

TEŽAK DEBAKL DINAMA U ANDALUZIJI: Sevilla do vrha napunila mrežu nemoćnog Livakovića

‘Svaku pogrešku kažnjavaju’

“Držali smo konce dok nas je bilo jednako na terenu, poslije je bilo teško. Sevilla ima takvu kvalitetu da je i s istim brojem igrača teško možemo pratiti. Svaku pogrešku koncentrirano kažnjava. U Zagrebu smo u prvoj utakmici izgledali dobro, organizirano, a i danas smo krenuli tako i držali se do prvog gola. Ali ovo je Liga prvaka koja ne prašta ni sekundu dekoncentracije, ovo je lekcija za sve”, naglasio je u izjavi za HRT Gordon Schildenfeld.

U sličnom je tonu pričao i Josip Pivarić koji je na Sanchez-Pizjuanu bio Dinamov kapetan.

‘Prestrogi sudac’

“Nema se tu što puno filozofirati, pobijedila je bolja ekipa. Za nas je najbitnije da smo dali maksimum. Dobro smo otvorili utakmicu, mogli smo parirati dok smo bili 11 na 11, ali ovdje se i najmanje pogreške kažnjavaju. Sudac je malo prestrogo davao te žute i ostali smo s igračem manje. Moramo izvlačiti pouke iz ovakvih utakmica”, rekao je Pivarić, a na pitanje je li Sevilla uistinu toliko bolja kako sugerira rezultat, odgovorio je:

“Miješaju mi se mišljenja, teško je priznati nekome da je toliko bolji. Znamo kako smo igrali prošle sezone i ako smo pobijedili Arsenal, onda mi je teško priznati da je Sevilla toliko bolja. Danas je bila specifična situacija, a ako mislimo nešto napraviti ubuduće, moramo držati ritam iz prvih pola sata.”

Povratak na Net.hr