Pogledajte penal koji je zavio Hrvatsku u crno

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za Europsko nogometno U-21 prvenstvu 2015.

11.10.2014.
9:17
VOYO logo

Hrvatska je došla u vodstvo golom Marka Livaje u 13. minuti, no 'Gordi Albion' je u nastavku okrenuo rezultat. Strijelci su bili Harry Kane u 58. i Saido Berahino iz kobnog jedanaesterca u 85. minuti. Uzvratni susret je 14. listopada u Vinkovcima.

Englezi su dominirali od prve minute igre, imali su više od igre, daleko veći posjed lopte i nekoliko prilika, no prvi pogodak na utakmici postigla je Hrvatska u 13. minuti. Filip Bradarić je izveo korner, Niko Datković je glavom prenio loptu na drugu vratnicu gdje je spremno čekao Marko Livaja i udarcem glave svladao je Jacka Butlanda. Domaćin je sedam minuta kasnije mogao izjednačiti, no udarac braniča Manchester Uniteda Lukea Shawa zaustavila je vratnica. U 26. minuti zaprijetio je udarcem sa 20-tak metara i Nathan Redmond, no Dominik Livaković je sjajno izvukao loptu iz rašlji. Dvije minute kasnije izglednu priliku nakon kornera je imao Liam Moore, no pucao je preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/OA12jrmTBpW/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Pritisak Engleza nastavio se i u drugom dijelu. Hrvatska se nažalost povukla u 'svoje krilo' i bilo je samo pitanje trenutka kada će obrana popustiti. To se dogodilo u 57. minuti kada je napadač Tottenhama Harry Kane iskoristio ubačaj Berahina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

https://vine.co/v/OAnAVHVwd5J/embed/simple//platform.vine.co/static/scripts/embed.js

Nakon primljenog gola hrvatski izbornik Nenad Gračan je uveo u igru Pašalića i Bagarića kako bi uspostavio ravnotežu na terenu, no nije uspio. Englezi su i dalje bili dominantni i u 85. minuti su okrenuli rezultat. Redmond je odlično asistirao Berahinu kojeg je Livaković oborio i španjolski sudac je dosudio kazneni udarac. Berahino je sigurno izveo kazneni udarac za vodstvo 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/mjMSvOzOYLI

"Radili smo naporno da ne primimo gol iz prekida, ali nam se to nažalost dogodilo, ali u drugom smo poluvremenu stisnuli, dali sve od sebe i sjajno je da smo nagrađeni rezultatom", rerkao je engleski junak nakon susreta i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izbornik nam je u poluvremenu rekao da nastavimo igrati kao i dotad. Bilo je bitno da napokon naše šanse pretvorimo u golove. Dobro je da smo uspjeli zabiti već na samom početku drugog poluvremena, a nakon toga smo izborili i penal i potpuno preokrenuli rezultat. Sretan sam što sam dao doprinos momčadi, zadovoljan sam svojom ukupnom igrom. "Sada nas čeka teško gostovanje u Hrvatskoj, moramo se pobrinuti da izađemo kao pobjednici. Držite nam palčeve da obavimo posao do kraja. Sve je moguće u Hrvatskoj, ali uvjeren sam da ćemo proći", zaključio je Berahino.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo