Kapetan Real Madrida je ovaj spektakularan gol platio ozljedom (zbog kojeg mu je El Clasico upitan)

Ramos je zabio udarcem preko glave, a potom je nezgodno pao na rame

Real Madrid's defender Sergio Ramos reacts to an injury after scoring during the Spanish league football match Sevilla FC vs Real Madrid CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on November 8, 2015.   AFP PHOTO/ CRISTINA QUICLER
FOTO: AFP

Spektakularan pogodak protiv Seville Sergio Ramos platio je ozljedom zbog koje bi mogao propustiti nadolazeću ligašku utakmicu svojeg Real Madrida, a to je ona najiščekivanija u sezoni – El Clasico protiv Barcelone. Prema vlastitom iskazu učinit će sve da reprezentativku stanku iskoristi za potpuni oporavak kako bi se mogao staviti na raspolaganje treneru Rafaelu Benitezu za španjolski derbi. Slijedi mu, javljaju neki španjolski mediji, utrka s vremenom.

Ramos je postigao uvodni pogodak na utakmici udarcem preko glave (‘škarice’) pri čemu je u padu ozlijedio rame. Dogodilo se to u 22. minuti nakon Iscova ubacivanja iz kuta, a samo desetak kasnije na travnjaku ga je zamijenio Raphael Varane.

“Nije dobro, boli me rame na koje sam pao kod zabijanja gola. Vidjet ćemo što će pokazati pretrage, no ako nisam mogao nastaviti igrati…”, izjavio je kapetan Reala i branič španjolske nogometne reprezentacije.

https://www.youtube.com/watch?v=mz-zmSQsPOg

Kao Iraola

Protiv Seville, u kojoj je započeo karijeru, Ramos nije slavio pogodak. Razlog je vjerojatno bol u ramenu, ali sigurno i činjenica da protiv kluba čiju je nogometnu školu prošao i ustabilio se među profesionalcima zabio u drugoj uzastopnoj utakmici na Sanchez Pizjuanu.

Ramosu je postignuti pogodak 37. u posljednjih deset sezona što ga čini uvjerljivo vodećim na ljestvici strijelaca među braničima. Posljednji branič koji je zabio ‘škaricama’ u španjolskom prvenstvu bio je Andoni Iraola protiv Espanyola. Taj gol za Atheltic iz 2009. možete vidjeti ovdje: