Pogledajte kako je Hajduk nadmudrio moćnu Barçu!

Kako se i očekivalo, gostovanje Barcelone na Poljudu pretvorilo se u pravi spektakl kakvog su samo Split i njegovi stanovnici spremni prirediti.

24.7.2011.
12:10
VOYO logo

Bila je to cjelodnevna zabava kakvu Split i Dalmacija neće nikada zaboraviti. Od ranog jutra grad je bio prepun navijača koji su s nestrpljenjem čekali vijest o slijetanju katalonskih nogometaša.

A onda je uslijedio šok, nebo nad Splitom se otvorilo i počeo je pljusak 'biblijskih' razmjera. Čak 60 litara kiše po metru četvornom, prosjek je koji se zabilježi u dva-tri mjeseca. Guardiolina momčad je sat vremena oblijetala Dalmaciju zbog nemogućnosti slijetanja u kaštelansku zračnu luku 'Resnik'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13 sati, sat vremena nakon previđenog sletio je avion iz kojeg su izašli Villa, Iniesta i društvo. Nebo se smilovalo, oblaci su se razišli, a sunce koje je ponovo obasjalo Split označilo je početak velike nogometne fešte.

Ispred poljudskog stadiona, već nekoliko sati prije same utakmice okupilo mnoštvo ljudi koje je počelo puniti 'ljepoticu'. U to vrijeme nogometaši Barcelone zaputili su hotel 'Lav', a predstavnici uprave Blaugrane u gradsku vijećnicu gdje ih je dočekala splitska dogradonačelnica Anđelka Visković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak fešte nogometa i pjesme, na samom Poljudu, započeo je nastupima Vinka Coce i Alena Nižetića koji su zapjevali nekoliko Hajdukovih pjesama iz svog repertoara. Trogirski slavuj iskoristio je priliku i fotografirao se za Barçinom zvijezdom Andresom Iniestom.

Na scenu je nastupio Julian Rachlin koji je zasvirao himnu prvaka Europe, a potom legendarnu Cocinu, 'Kada umrem umotan u bilo...". Uslijedio je emotivan trenutak, 'Hajdučko srce', Drago Gabrić, uz gromoglasni pljesak Torcide izveo početni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nešto manje od dva sata, Hajduk i Barça odigrali su povijesnih 0:0, rezultat koji je oduševio Splićane, no još bolji dojam ostavila je igra i požrtvovnost koju su pokazali izabranici Krasimira Balakova.

Na taj način i službeno je završila proslava Hajdukovog 100-tog rođendana. Boljeg načina nije moglo biti, s tom konstatacijom će se složiti svi istinski ljubitelji Majstora s mora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hajduk

Vezani članci:

arti-201107230221006 arti-201107230018006 arti-201107230173006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo