Pogledajte kako je Francuska izborila Svjetsko prvenstvo

Nogometaši Francuske ipak će zaigrati na Svjetskom prvenstvu u Brazilu do kojeg su se doslovno dovukli preko europskih dokvalifikacija i Ukrajine.

19.11.2013.
17:51
VOYO logo

Premda su ukrajinski nogometaši imali velikih 2:0 iz prve utakmice, u uzvratu na Stade de Franceu su domaći nogometaši nadoknadili sve, zabili tri pogotka, pobijedili 3:0 i prošli dalje.

Taj uzvrat je Francuska odigrala dijametralno suprotno od prve utakmice. Svi su njeni igrači bili jaki u duelu, napadački orijentirani, obrambeno pametni i odlučni da isprave sve propuste u prvih 90 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina, do prvog pogotka je domaćin došao sretno. Nakon ubačaja Riberyja lopta je došla do Valbuene koji je raspalio s petnaestak metara. Taj prvi udarac je obranio ukrajinski vratar Pjatov, ali je loptu kratko odbio do Mamadoua Sakha koji je iz blizine pogodio za 1:0 u 22. minuti.

Taj je prvi pogodak potpuno oslobodio Francuze, pa je do kraja prvog dijela bilo i 2:0 poslije pogotka Karima Benzeme (34. minuta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//rutube.ru/video/embed/6669061

Ukrajinske nade za igranje na Mundijalu su se počele raspadati od 47. minute. Naime, u 45. je gostujući igrač Kačeridi dobio prvi žuti, a u 47. i drugi, čime je ostavio suigrače na milost i nemilost domaćina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju su Ukrajinci sami sebe pobijedili, odnosno, u 72. minuti je Oleg Gusev zabio autogol, ključni treći s kojim je Francuska prošla dalje.

Za Francuze je ovo peto svjetsko prvenstvo zaredom na kojem će nastupiti, odnosno, ukupno četrnaesto u povijesti. U Brazilu će definitivno morati isprati gorak okus sa onog prošlog gdje su ispali odmah poslije tri utakmice u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuska će ipak, po peti put u nizu, igrati na Svjetskom nogometnom prvenstvu, makar su do Brazila njeni igrači prošli uz mnogo muke. Ukrajina je imala 2-0 iz prvog ogleda, ali na Stade de Franceu su francuski nogometaši nadoknadili sve. Pobijedili su 3-0 i igrat će na Mundijalu.

"Eto, zbog ovoga je nogometa čudesan. Čudesno je da smo imali samo četiri dana za oporavak, ali smo uspjeli", rekao je na samom početku francuski izbornik Dider Deschamps, te nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako u nešto uložiš toliko srca i želje, onda mora ispasti dobro na kraju. Mi smo bili takvi, ovo je bila utakmica prepuna entuzijazma. Uspjeli smo obaviti ovaj stvarno težak posao. Na startu ovog uzvrata nam je bilo jako teško, ali obavljali smo zadatak po zadatak".

Deschamps je za kraj rekao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sva sreća da idemo u Brazil. Mislim da mi zaslužujemo biti tamo. Stvarno bi primili gadan udarac da smo ostali doma".

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo