SLAVENE, PA ŠTO JE OVO?

PODATAK ZA ONESVIJESTITI SE: U 7 godina promijenili čak 32 napadača, a među promašajima su i dva Hrvata!

Slaven Bilić i njegov West Ham u očajničkoj su potrazi za napadačem koji će zabijati golove. Čak toliko da je spreman ponuditi gotovo 20 milijuna eura za anonimnog Scotta Hogana iz drugoligaša Brentforda.

U aktualnoj su sezoni petorica Bilićevih napadača uspjela postići samo četiri gola, pa i ne čudi da hrvatski stručnjak nastoji ove zime pojačati ofenzivnu liniju. Prošlo je ljeto doveo Simonea Zazu, Ashleyja Fletchera i Jonathana Callerija, ali ni jedan se od njih nije uspio proslaviti.

ŠOKANTAN TRANSFER SLAVENA BILIĆA: West Ham daje ogroman novac za neprovjerenog napadača?

U 709 utakmica 143 gola

No, potpuni promašaji pri izboru napadača nisu obilježje samo Bilićeva mandata. Otkad su na čelu kluba kao suvlasnici David Gold i David Sullivan dovođenje napadača se pretvorilo u tragikomediju.

Slobodni novinar Jake Sanders uspio je napraviti popis svih napadača koji su došli u West Ham od siječnja 2010. godine, otkad su na čelu kluba dva Davida.  Rezultat je šokantan: u tom su razdoblju u klubu bila čak 32 napadača koji su zajedno u 709 utamica zabili smao 143 gola! U prosjeku su u pet utakmica uspjeli psotići jedan pogodak.

Na popisu su i dvojica bivših hrvatskih reprezentativaca. I dok je avantura Nikice Jelavića među Čekićarima još svježa, sjeća li se više itko da je za West Ham igrao i Mladen Petrić? Za one kojima je to isparilo iz sjećanja, podsjetit ćemo da je Petrić bio na Upton Parku od rujna 2013., ali je već u prosincu raskinuo ugovor i nakon toga otišao u Panathinaikos.

Popis West Hamovih napadača od 2010.
Popis West Hamovih napadača od 2010.Foto: Twitter/Jake Sanders

 

Povratak na Net.hr