POČINJE LI TO NOĆNA MORA ZA KOVAČIĆA? / Konačno je proigrao, a onda mu se dogodi ovakav peh

Image
Foto: AFP
12.8.2019.
12:16
AFP
VOYO logo

Kovačić je konačno počeo demonstirati ponešto svojih temeljnih vještina, iako to nije niti približno njegovom punom potencijalu

Nedorasao izazovu, pogubljen, neiskusan, uzeo je prevelik zalogaj, preslab kalibar za Premiership, uskoro mu slijedi otkaz... To su samo neki od komentara po društvenim mrežama i engleskim medijima upućenih na račun Franka Lamparda nakon prvoklasnog debakla na otvaranju nove sezone Premiershipa. Chelsea je doživio visok 4:0 poraz od ne baš preuvjerljivog Manchester Uniteda, a dobar dio krivnje pao je na leđa trenera i klupske legende Lamparda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina je da Chelsea i nije odigrao tako loše kako rezultat prikazuje, ali United je bio spretniji ispred gola dok je obrana Chelseaja izgledala kao da igra 'sunday league'. Dokaz neefikasnosti obrane londonskih plavaca je poražavajuća statistika koja kaže kako je od pet udaraca u okvir Chelsea primio četiri gola.

Ostali segmenti igre čak i nisu bili tako loši, a baš se na to usredotočio Lampard koji je naglasio kako su najbolji posao odradili središnji vezni igrači Jorginho i Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Loš Chelsea, sjajan Kovačić

"Unitedovi igrači su bili precizni u završnici i zbog toga smo izgubili. Mi smo željeli imati loptu visoko u njihovoj polovici, a to smo uspjeli zahvaljujući Jorginhu i Kovačiću koji su dominirali sredinom terena u prvom poluvremenu", rekao je Lampard. Kovačić je konačno počeo demonstirati ponešto svojih temeljnih vještina, iako to nije niti približno njegovom punom potencijalu. Istaknuti treba kako je sa 68 dodavanja (92 posto precizan) bio najbolji dodavač u svojoj ekipi, imao je i pet od pet uspješnih driblinga i samo je Azpilicueta imao više dodira od Hrvata. Kovačiću se jedino može zamjeriti 'ziheraška' igra, odnosno premalo lopti u prostor, a kako kaže 'Uvik u prazan prostor, a ne u noge'. No, kakve je zadatke Kovačić dobio, takve je morao i izvršiti.

Iako je još malo prerano za analizu, moglo bi se dogoditi da Kovačić u sezoni kada bi se konačno mogao afirmirati zapadne u Lampardov taktički mediokritet. 'Snimio' je to i Jose Mourinho koji je detektirao Lampardove greške, poput ostavljanja iskusnih Girouda i Kantea na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Chelsea's Spanish midfielder Pedro (L) celebrates with Chelsea's Croatian midfielder Mateo Kovacic after scoring their third goal during the English Premier League football match between Chelsea and Crystal Palace at Stamford Bridge in London on November 4, 2018. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Kritike Mourinha

"Momčadi bi dobrodošlo da je bilo malo više iskustva. Pogledajte igru Masona Mounta, Tammyja Abrahama, pa čak i Christensena. Za ovakve utakmice ipak treba malo više. Kakav godi bio Manchester United, to je veliki klub i može prestrašiti igrače. Trebao je krenuti sa Alonsom, Kanteom i Giroudom", rekao je Mourinho.

Lampardu se, dakako, nisu svidjele opaske Mourinha, a burnije je reagirao na kritiku na račun Masona Mounta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije mu se svidjela igra Masona Mounta? Rekao je baš to za Masona Mounta", iščuđavao se Lampard kada su mu novinari citirali Mourinha, međutim konkretne odgovore i opravdanja nije ponudio, samo je izustio kako ga ne zanima što drugi pričaju.

Kažemo, možda je prerano za nepovoljne prognoze, ali Lampard kroz pripreme i početak sezone, zaista nije ostavio dobar dojam. Jedino za čime ćemo možda žaliti, ako stvari s Lampardom ne uspiju, jest da je Kovačićev 'breaktrough' morao nastupiti baš sada. Nadamo se da ovo neće biti još jedna noćna mora za talentiranog Hrvata...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo