LOŠE VIJESTI

POČETAK ZASTRAŠUJUĆEG KRAJA ZA MNOGE KLUBOVE: Hajdukov krvnik prvi je nogometni klub koji je bankrotirao zbog korone

Iz kluba su objavili kako bi sada svi igrači trebali tražiti nove klubove

Ako ste tvrdokorni navijač Hajduka onda će vam ime kluba MSK Žilina sigurno pobuditi neugodno sjećanje. Slovački velikan izbacio je, pomalo iznenađujuće, Hajduk, sada već davne 2009. godine, iz kvalifikacija za Europa ligu i, kažemo, mnogim pristalicama splitskih “bilih” ostat će zauvijek u sjećanju.

No, sada bi Žilinu mogli pamtiti po nečem puno gorem. Gorem, ali za cjelokupan nogomet. Naime, Žilina je prvi klub koji je morao proglasiti bankrot zbog pandemije koronavirusa. Iz kluba su objavili kako bi sada svi igrači trebali tražiti nove klubove jer će Žilina od 30. travnja ove godine prestati postojati.

Pixsell

Dakle, igrači će moći, bez obzira što su vezani ugovorom, tražiti nove klubove, a do toga je došlo baš zbog toga što ti isti igrači nisu htjeli pristati na smanjivanje plaća. Klub je financijski ionako bio jedva likvidan, a situacija s koronavirusom dodatno je pogoršala stanje i klub se raspao.

Inače, Žilina je na ljestvici slovačke lige bila druga, s deset bodova iza Slovana iz Bratislave.

Ono što će biti gotovo neizbježno, posebice ako se stanje s koronavirusom ne popravi u skorije doba, jesu novi bankroti kod financijski lošestojećih klubova izvan “lige pet”, a tko zna, možda i među elitom…

Povratak na Net.hr