LOV NA EUROPSKI TRON

POČETAK PRIJATELJSTVA VRIJEDNOG 400 MILIJUNA EURA: Zvjezdani dvojac odradio prvi zajednički trening

Dvije najveće zvijezde ljetnog prijelaznog roka, Brazilac Neymar i Francuz Kylian Mbappe, odradili su prvi zajednički trening u dresu francuskog velikana Paris Saint-Germaina.

Neymar je ovoga ljeta stigao u PSG za 222 milijuna eura odštete iz Barcelone, dok je Mbappe došao iz Monaca za 180 milijuna eura. Doduše, Mbappe je prvo stigao na posudbu kako bi klub ostao u okvirima financijskog fair playa, ali brojni mediji nagađaju kako je pariški klub ipak prekršio pravila.

‘ZNAM DA STE LJUTITI I DA NE RAZUMIJETE’: Drugi najskuplji transfer svih vremena iznio svoju verziju priče bivšim navijačima

‘Želim obilježiti povijest svoga grada’

Ako je suditi prema prvom treningu, Neymar i Mbappe će se dobro slagati. Obojica nisu skrivali oduševljenje što se nalaze u istoj ekipi. Cijelo vrijeme su se šalili i zabavljali, ne obazirući se na brojne novinare i fotoreportere.

“Veliko mi je zadovoljstvo pridružiti se jednom od najvećih klubova na svijetu. Bit ću okružen brojnim nogometnim velikanima. U svibnju sam mislio kako ću ostati u Monacu, no određeni događaji promijenili su moje planove. Nisam želio napuštati Francusku, a bilo mi je važno vratiti se u grad u kojem sam odrastao. Želim obilježiti povijest svoga grada”, kazao je Mbappe koji je rođen u pariškom predgrađu Bondy.

‘Neymar za Zlatnu loptu’

Vodstvo PSG-a se nada kako će trio Neymar – Cavani – Mbappe odvesti pariški sastav na europski tron. Prvi zajednički nastup u novom dresu Neymar i Mbappe će imati u petak kada PSG gostuje u Metzu, a u utorak slijedi otvaranje Lige prvaka u Glasgowu protiv Celtica.

“Presretan sam što ću igrati u istom sastavu s Neymarom. Svi znamo kakav je to majstor. Moj cilj je postići što više golova i pomoći Neymaru da osvoji Zlatnu loptu”, kazao je 18-godišnji francuski napadač.

Povratak na Net.hr