POČETAK KRAJA ZA MANCHESTER CITY: / Prijeti im nešto puno gore od izbacivanja iz Lige prvaka?

Image
Foto: Profimedia

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage

14.2.2020.
22:26
Profimedia
VOYO logo

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je aktualnog engleskog prvaka Manchester City s dvije godine zabrane nastupa u eurokupovima i financijski sa 30 milijuna eura zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa. Iz UEFA-e su objavili kako je provedena istraga ustanovila "ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine".

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage. Iz Cityja su na ovu odluku reagirali priopćenjem u kojem su najavili žalbu koju će podnijeti Sportskoj arbitraži (CAS) u Lauseanni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutum, Independent piše kako bi City mogao proći i puno gore. Naime, City bi mogao imati problema i u domaćam prvenstvu. Ustanovljeno je kako je City povrijedio pravilnke o licenciranju i fair-playu precjenjujući svoje spoznorske ugovore na računima i u informacijama koje su ustupane UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

11.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 6. kolo, GNK Dinamo - FC Manchester City. Pep Guardiola Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Početak kraja

Aktualni prvak Engleske i Dinamov krvnik iz ovosezonske grupne faze Lige prvaka, navodno je dobivao oveće svote novca od investitora iza kojeg stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je u klub stizao preko sponzorskih ugovora, kao što je onaj s Etihadom, glavnim sponzorom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, ako se takav slučaj događao u Ligi prvaka, moguće je da se događao i u Premiershupu, a to znači da Cityju prijeti i izbacivanje iz Premier lige, odnosno oduzimanje bodova. Svakako nagori screnarij bio bi bacanje u najniži rang engleskog nogometa, što je svakako moguće i ova kazna UEFA-e mogla bi zaista biti početak kraja za City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo