POČETAK KRAJA ZA MANCHESTER CITY: / Prijeti im nešto puno gore od izbacivanja iz Lige prvaka?

Image
Foto: Profimedia

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage

14.2.2020.
22:26
Profimedia
VOYO logo

Europski nogometni savez (UEFA) kaznio je aktualnog engleskog prvaka Manchester City s dvije godine zabrane nastupa u eurokupovima i financijski sa 30 milijuna eura zbog ozbiljnog kršenja pravila financijskog fair-playa. Iz UEFA-e su objavili kako je provedena istraga ustanovila "ozbiljno kršenje pravila u razdoblju od 2012. do 2016. godine".

City se tereti kako je u svojim poslovnim knjigama vodio previsoke prihode od sponzorstava te je odbio surađivati tijekom istrage. Iz Cityja su na ovu odluku reagirali priopćenjem u kojem su najavili žalbu koju će podnijeti Sportskoj arbitraži (CAS) u Lauseanni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutum, Independent piše kako bi City mogao proći i puno gore. Naime, City bi mogao imati problema i u domaćam prvenstvu. Ustanovljeno je kako je City povrijedio pravilnke o licenciranju i fair-playu precjenjujući svoje spoznorske ugovore na računima i u informacijama koje su ustupane UEFA-i između 2012. i 2016. godine.

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

11.12.2019., Stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga prvaka, skupina C, 6. kolo, GNK Dinamo - FC Manchester City. Pep Guardiola Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Početak kraja

Aktualni prvak Engleske i Dinamov krvnik iz ovosezonske grupne faze Lige prvaka, navodno je dobivao oveće svote novca od investitora iza kojeg stoje Ujedinjeni Arapski Emirati. Novac je u klub stizao preko sponzorskih ugovora, kao što je onaj s Etihadom, glavnim sponzorom kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

E sada, ako se takav slučaj događao u Ligi prvaka, moguće je da se događao i u Premiershupu, a to znači da Cityju prijeti i izbacivanje iz Premier lige, odnosno oduzimanje bodova. Svakako nagori screnarij bio bi bacanje u najniži rang engleskog nogometa, što je svakako moguće i ova kazna UEFA-e mogla bi zaista biti početak kraja za City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo