Objavljen tajno snimljeni razgovor Širića i Maleša

7.6.2013.
14:41
VOYO logo

Podsjetimo, dvojac je 'pao' u akciji USKOK-a kojem je pomagao i bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, a Širića se tereti da je od njega tražio 95 tisuća eura za pošteno suđenje.

Na prvom ročištu preslušan je tajno snimljen razgovor Maleša i Širića iz prosinca 2011. godine u kojem Maleš kao USKOK-ov pouzdanik govori Širiću da bi "mogao nešto pripremiti za idući tjedan", a ovaj mu odgovara da bi "dao nešto ljudima za Božić".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imam sponzora, mogao bih skupiti nekih 20 tisuća eura, je l' bi to bilo malo? Ako bi, isprosit ću 30 tisuća eura. Ako je to malo, nabavit ću još malo više, možda 35 do 40 tisuća eura", govorio je tada Maleš Širiću.

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, naveo je da će tužiteljstvo dokazati navode optužnice na temelju prikupljenih dokaza među kojima su i snimke tajno snimljenih razgovora, dok je Širićev branitelj Krešimir Vilajtović ustvrdio da će obrana dokazati da se cijeli postupak temelji na nezakonitom dokazu jer se, kako tvrdi, na snimkama čuje da Maleš kontinuirano nagovara Širića na počinjenje kaznenog djela, piše Večernjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz Širića i Šprajcera za nedjela je optužen i Stjepan Djedović, no taj je postupak izdvojen zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo