hnl

Objavljen tajno snimljeni razgovor Širića i Maleša

Na Županijskom sudu u Zagrebu počelo je suđenje bivšem predsjedniku sudačke komisije HNS-a Željku Širiću i bivšem tajniku NK Karlovac Nevenu Šprajceru zbog navodnog primanja, odnosno davanja mita. Obojica su izjavila da se ne osjećaju krivima.

Podsjetimo, dvojac je ‘pao’ u akciji USKOK-a kojem je pomagao i bivši predsjednik Hajduka Hrvoje Maleš, a Širića se tereti da je od njega tražio 95 tisuća eura za pošteno suđenje.

Na prvom ročištu preslušan je tajno snimljen razgovor Maleša i Širića iz prosinca 2011. godine u kojem Maleš kao USKOK-ov pouzdanik govori Širiću da bi “mogao nešto pripremiti za idući tjedan”, a ovaj mu odgovara da bi “dao nešto ljudima za Božić”.

“Imam sponzora, mogao bih skupiti nekih 20 tisuća eura, je l’ bi to bilo malo? Ako bi, isprosit ću 30 tisuća eura. Ako je to malo, nabavit ću još malo više, možda 35 do 40 tisuća eura”, govorio je tada Maleš Širiću.

Tonči Petković, zamjenik ravnatelja USKOK-a, naveo je da će tužiteljstvo dokazati navode optužnice na temelju prikupljenih dokaza među kojima su i snimke tajno snimljenih razgovora, dok je Širićev branitelj Krešimir Vilajtović ustvrdio da će obrana dokazati da se cijeli postupak temelji na nezakonitom dokazu jer se, kako tvrdi, na snimkama čuje da Maleš kontinuirano nagovara Širića na počinjenje kaznenog djela, piše Večernjak.

Uz Širića i Šprajcera za nedjela je optužen i Stjepan Djedović, no taj je postupak izdvojen zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja.

Povratak na Net.hr