Rijeka može žaliti

PLES KUGLICA: Hajduku najteži ždrijeb, Lokomotivi prijete Slovaci

Uspiju li proći slovenski Koper nakon poraza 2:3 u prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige, nogometaši Hajduka će u 3. pretkolu igrati protiv boljeg iz dvoboja norveškog Strømsgodseta i češke Mlade Boleslav.

Vjerojatnije je da će Splićani 30. srpnja u prvoj utakmici 3. pretkola ugostiti Norvežane na Poljudu, jer je Strømsgodset slavio u Češkoj s 2:1 i tu prednost mora obraniti na domaćem terenu.

Zagrebačka Lokomotiva, koja je jedina od hrvatskih predstavnika ostvarila pobjedu u prvoj utakmici 2. pretkola, u sljedećem krugu bi za suparnika mogla imati slovački Spartak iz Trnave ili sjevernoirski Linfield. Slovaci su u prvoj utakmici na domaćem terenu ostvarili prednost 2:1, baš kao i Lokomotiva protiv PAOK-a. Lokomotiva bi bila domaćin u prvoj utakmici 3. pretkola.

Uspiju li Riječani napraviti čudo i u Aberdeenu nadoknaditi 0:3 s Kantride, u 3. pretkolu bi ih čekao bolji iz ogleda kazahstanskog Kairata i armenskog Alaškerta. Kazahstanci su u prvoj utakmici na svom terenu slavili s 3:0 i uspiju li sačuvati tu prednost u Armeniji, u prvom dvoboju 3. pretkola ugostit će boljeg iz susreta Rijeke i Aberdeena.

Prvi dvoboji 3. pretkola na rasporedu su 30. srpnja, a uzvrati 6. kolovoza.

 

Parovi hrvatskih predstavnika u 3. pretkolu Europske lige:

Kairat Almaty (KAZ)/Alaškert (ARM) – Rijeka (HRV)/Aberdeen (ŠKO)

Lokomotiva Zagreb (HRV)/PAOK (GRČ) – Spartak Trnava (SLK)/Linfield (S. IRS)

Koper (SLO)/Hajduk Split (HRV) – Mlada Boleslav (ČEŠ)/Stromsgodset (NOR)

 

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr