PITATE SE ZAŠTO RAKITIĆ VIŠE NE IGRA ZA BARCELONU? / Čim vidite ovaj detalj bit će vam sve jasno

Image
Foto: Profimedia

Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu od 79. minute

20.10.2019.
14:38
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Barcelone ostvarili su visoku 3-0 gostujuću pobjedu u subotu u susretu 9. kola španjolske Primere. Barcelonu je u prvom poluvremenu u vodstvo doveo Antoine Griezmann (58'), a u nastavku su se u strijelce još upisali Lionel Messi (58') i Luis Suarez (66'). Hrvatski reprezentativni veznjak Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu od 79. minute.

E sada, ako se netko još pita zašto Rakitić više nije stalni član prve postave Barcelone, iako je prošle sezone za nju odigrao više od 50 utakmica i to kao starter, možda je dovoljno reći kako je Barcelona na njegovoj poziciji dobila možda i najboljeg igrača svijeta, mladog Nizozemca FrenkiejaDe Jonga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji nakon utakmice nisu pretjerano hvaliti Griezmanna, Messija i Suareza, već su posebno pohvalili mladog De Jonga. "Od prve minute se nametnuo. Tražio je loptu, gradio je igru Barcelone i istovremeno razbijao protivničku. Igrao je strašno inteligentno, bio je jak na lopti i dobio je ono što brojni igrači ne dožive u cijeloj karijeri - ovacije protivničkih navijača", piše Mundo Deportivo koji mu je dodijelio tri zvjezdice za igru, baš kao i nogometašima koji su postigli pogotke.

Uz to su još samo napomenuli... "Sve je bilo odlično, ali De Jongu nedostaje još jedan ključan faktor, a to je karakter. Mora biti još autoritativniji na terenu, ali to će doći s vremenom", ističe Mundo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Profimedia

Počela era De Jonga

Španjolska inačica portala Goal također naglašava fantastičan učinak De Jonga.

"Na svijetu nema puno igrača koji čitaju igru bolje od njega, i napadačku i obrambenu. Trkački kapaciteti su mu neviđeni, a protiv Eibara je imao 50 od 60 točnih dodavanja, čak 90 posto. Nedodirljivog Rakitića poslao je na klupu, a to dovoljno govori o njegovoj igri. Era De Jonga je službeno počela", piše Goal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, De Jong je izašao u 79. minuti, kada je ušao Rakitić, a dok je izlazio iz igre dobio je ovacije cijelog stadiona, a podsjećamo, Barcelona je igrala u gostima, što dovoljno govori o kvaliteti ovog 22-godišnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo