ŽELI MIR

PIQUE ŠOKIRAO ODLUKOM: ‘Odlazim iz reprezentacije, navijači su mi ubili radost igranja za Španjolsku’

Branič Barcelone i španjolske nogometne reprezentacije Gerard Pique najavio je napuštanje dresa izabrane vrste nakon Svjetskog prvenstva kojem će za dvije godine domaćin biti Rusija.

Pique je to potvrdio nakon 2-0 pobjede Španjolske protiv Albanije u kvalifikacijama koje bi Furiju trebale odvesti do Mundijala što bi, pak, bilo Piqueovo treće takvo natjecanje.

“Svjetsko prvenstvo u Rusiji bit će moje zadnje natjecanje za Španjolsku. Razmislio sam o tome, nije ovo nešto što govorim vruće glave. Dugo sam o tome razmišljao i mislim da je to ispravna odluka”, kaže 29-godišnji branič kojem je nastup protiv Albanije bio 86. za reprezentaciju.

Inače, ponosni Katalonac, koji uvijek i ističe svoju pripadnost toj autonomnoj zajednici, ponovno je imao što objašnjavati na račun svoje opredijeljenosti. Naime, fotografije s utakmice protiv Albanije pokazuju da je odrezao donji dio rukava na kojima su boje španjolske zastave.

“Smetali su me prekratki rukav”, kazao je Pique koji je ovu odluku donio i zbog toga što je često meta navijača koji mu zamjeraju odanost Kataloniji, ali i izrugivanje s nogometašima velikog rivala Real Madrida.

“Nadam se da će me se nakon toga pustiti na miru. Navijači su mi ubili radost igranja za reprezentaciju i premda ću nakon Rusije imati tek 31 godinu ostavit ću se igranja za izabranu vrstu”, dodao je branič koji je sa Španjolskom osvajao svjetske i europske naslove.

Usput, isto što je Pique napravio s rukavima, napravio je i Sergio Ramos. I prošao bez kritika.

Povratak na Net.hr