'Kad smo čuli da Boban ne igra, cijela reprezentacija je osjetila olakšanje!'

Legendarni danski vratar Peter Schmeichel i dan danas se sjeća antologijskog okršaja s nekadašnjom slavnom reprezentacijom Hrvatske. Zanimljivo je čuti što 50-godišnji Danac skoro 20 godina poslije priča o Bobanu, Šukeru, Ladiću…

U velikom intervju za Sportske novosti, Schmeichel je progovorio o originalnim Vatrenima. Prvo se prisjetio povijesnog loba Davora Šukera

“Gol? Koji gol? Nemam pojma! Ha-ha, zezam se… Bio je to sjajan gol, Šuker je pokazao da je sposoban i koncentriran napraviti takvu genijalnost čak i u posljednjim minutama susreta. Svi smo bili tako umorni, a on je napravio takvo nešto. Nevjerojatno! Morate imati sreće u teškim trenucima, tada sam otišao naprijed jer smo hvatali zaostatak, a vi ste jurnuli u kontru i dali gol. Protiv Bayerna u finalu Lige prvaka sam također otišao u suparnički šesnaesterac, ali vidite kako je tamo završilo…”.

//www.youtube.com/embed/UWdD9my3jiY

O Zvonimiru Bobanu…

“Osobno smatram da je on bio vaš ponajbolji igrač u to vrijeme, no nije bio samo igrač već i pravi lider. Sjećam se da smo igrali kvalifikacijski susret s Hrvatskom u Kopenhagenu, a da je Zvonimir bio ozlijeđen i priznat ću da je cijeli naš team osjetio olakšanje kad smo čuli da on neće igrati. Ono što je Michael Laudrup bio za Dansku, to je Boban bio za Hrvatsku, uistinu ga respektiram!”.

//www.youtube.com/embed/bzfConGQl8Y

O Draženu Ladiću…

“Dražen je bio vratar svjetske klase, jedan od najboljih prema mom sudu, cijenili smo ga svi u danskoj reprezentaciji. Još da nije bilo onoga gola u Splitu, ha-ha…”.

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Povratak na Net.hr