Pep Guardiola svrgnuo Mourinha

Po drugi je put, prvi nakon 2009. godine, šef Barcelonine momčadi Josep Guardiola proglašen najbolji klupskim trenerom na svijetu u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku (IFFHS).

6.1.2012.
13:16
VOYO logo

Slavio je u izboru za 2011. godinu trener aktualnih španjolskih, europskih i svjetskih prvaka uvjerljivo, s 89 bodova prednosti (201-112) pred portugalskim strategom na klupi Reala, Joseom Mourinhom. Time je 40-godišnji Katalonac razvlastio osam godina starijeg kolegu, laureata iz prošle godine.

Na trećem je mjestu završio Alex Ferguson, pobjednik iz 2008., a Top 5 zaključuju Chelseajev mladi stručnjak Andre Villas-Boas, koji je visoko mjesto izborio fantastičnom prošlom sezonom s Portom, te trener Manchester Cityja Roberto Mancini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na visokome sedmom mjestu našao se 49-godišnji Srbin Ivan Jovanović, trener ciparskog APOEL-a iz Nikozije.

Među 18 trenera koji su dobili glasove žirija 11 je europskih trenera, petorica Južnoamerikanaca, te po jedan Srednjoamerikanac i Afrikanac. Nacionalno su najzastupljeniji Portugalci i Nijemci sa po trojicom stručnjaka, dok, gledano po ligama, engleske klubove vode četvorica, a njemačke i španjolske po trojica odabranih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo