LIGA PRVAKA

PENAL O KOJEM PRIČA CIJELI SVIJET: Pogledajte što sudac nije dosudio za Barcelonu u 91. minuti!

Nogometaši Barcelone oprostili su se u četvrtfinalu Lige prvaka, natjecanja u kojem su branili naslov pobjednika, nakon što su porazom 0:2 u Madridu propustili kapitalizirati 2:1 prednost iz prve utakmice odigrane pred svojim navijačima. U polufinale će Atletico, no možda tako i ne bi bilo da nije bilo jedne sporne odluke.

Ovdje treba, ipak, izdvojiti dvije, po jednu sa svake strane u kojima je pogrešno prosudio glavni sudac utakmice Nicola Rizzoli. Najprije nije pokazao crveni karton Andresu Iniesti zbog namjernog igranja rukom i time je omjer snaga na travnjaku ostavio izjednačenim, a onda je u samom smiraju utakmice, točnije u 91. minuti, odradio dio posla koji je pogodovao domaćinu ogleda. Propustio je, naime, svirati jedanaesterac u korist katalonske momčadi koji je mogao imati direktan utjecaj na ishod ogleda.

Beusan naglašava pogrešku suca

Odmah treba reći da su iz Barcelone poslali poruku kojom amnestiraju suca i pritom čestitali suparniku na plasmanu među posljednje četiri momčadi u natjecanju. Sudačka pogreška s njihove je strane prepoznata, no nije označena kao glavni razlog činjenici da neće obraniti naslov osvojen prošle sezone.


Ipak, za pravo njima i svim navijačima Barcelone dao je u analizi utakmice HRT-ov suradnik i bivši nogometni sudac Mateo Beusan koji je o spornoj situaciji, kazavši prije i da je Iniesta trebao biti isključen, rekao sljedeće:

“Uopće nema priče gdje je ta ruka. Kapetan Atletica je igrao rukom unutar kaznenog prostora.”

Barcelona čestita suparnicima

Kako bilo, iz Barcelonine svlačionice stižu umirujući tonovi, pa tako Jordi Alba naglašava:

“Nismo dobili penal? Sudac je pogriješio, ali ne možemo ga kriviti za ispadanje.”

Isto razmišlja i Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu u odavanju priznanja suparniku na bolje odigranoj utakmici.

“Mi smo vidjeli kazneni udarac, no sudac nije. Šteta, nesreća. No ne smijemo kritizirati suca. Atletico je odigrao odličnu utakmicu i čestitamo im na prolasku”, bio je jasan Barcelonin predsjednik.

Povratak na Net.hr