PADAJU REKORDI GLEDANOSTI: / Ovoliko je Hrvata gledalo utakmicu protiv Rusije

Image
Foto: AFP

Produžetke gledalo čak 90 posto svih onih koji su bili pred malim ekranima

8.7.2018.
12:50
AFP
VOYO logo

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad domaćinom Rusijom sa 4-3 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u subotu navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 1.963.412 gledatelja (RCH), stoji u službenom priopćenju HRT-a.

ENGLEZI SU SIGURNI: ‘Dovedite nam Hrvatsku! Što može poći po zlu? Oni se muče, Modrić ne blista, razloga za brigu – nema’

"O velikom zanimanju za ovaj dramatičan susret u kojem je Hrvatska nakon izvođenja jedanaesteraca izborila nastup u polufinale govori i podatak kako je produžetke gledalo čak 90 posto svih onih koji su bili pred malim ekranima (SHR), što je najveća zabilježena brojka tijekom ovog prvenstva", ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznimnu gledanost na tlu Ujedinjenog Kraljevstva postiže i engleska reprezentacija, suparnik Hrvatske u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Tamošnje analize su pokazale da je 19,64 milijuna gledatelja, odnosno 87,7 % onih koji su bili u subotu pred malim ekranima gledali četvrtfinalnu pobjedu Engleske nad Švedskom.

Nema nikakve sumnje da će dosadašnji rekordi, kako u Hrvatskoj, tako i na Otoku, biti nadmašeni u srijedu 11. srpnja, kad će se Hrvatska i Engleska boriti na moskovskom stadionu Lužnjiki za plasman u finale. Utakmica će započeti u 20 sati po hrvatskom vremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskim nogometašima bi plasman u finale SP-a bio najveći rezultat u povijesti, dok bi Englezima to bio drugi nastup u finalu, nakon što su 1966. godine na svom Wembleyju osvojili naslov svjetskih prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo