PAD NOGOMETNE MAFIJE: / Potvrđena brutalna kazna za Blattera i Platinija!

Image
Foto: AFP

Etička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) zabranila je u ponedjeljak Seppu Blatteru i Michelu Platiniju sudjelovanje u bilo kakvim nogometnim aktivnostima u sljedećih osam godina.

21.12.2015.
9:47
AFP
VOYO logo

Podsjetimo, Etička komisija FIFA-e otvorila je prije nekoliko tjedana istragu protiv šefa krovne svjetske nogometne organizacije Seppa Blattera i šefa Europske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija, te ih preliminarno suspendirala na 90 dana. Problem je nastao zbog sumnjive transakcije iz 2011. godine. Blatter je uplatio svome tadašnjem zamjeniku Platiniju dva milijuna švicarskih franaka za navodne savjetničke poslove obavljene u razfdoblju od 1998. do 2002. godine. Transakcija je obavljena na temelju "usmenog dogovora", a time su povrijedili etička načela FIFA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog niza uhićenja njegovih bliskih suradnika iz FIFA-e, koji su osumnjičeni za korupciju i čitav niz financijskih malverzacija, Blatter je u lipnju najavio ostavku, ali i ostanak na funkciji do veljače kada bi se trebali održati izbori za novog predsjednika. No, s današnjom kaznom je i definitivno završila Blatterova 17-godišnja vladavina u FIFA-i. Također, postalo je jasno da se Platini neće moći kandidirati za Blatterova nasljednika što mu je bila namjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodajmo i da je Etička komisija kaznila Platinija s 80.000, a Blattera s 50.000 švicarskih franaka. Potonji je najavio održavanje konferencije za novinare tijekom dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo